In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Zambia


- En oslipad diamant -


Zambia kan skryta med några av Afrikas bästa reservat och delar, tillsammans med Zimbabwe, några av regionens absolut största attraktioner – Victoriafallen i sydvästra Zambia, Lake Kariba och Lower Zambezi National Park i sydöstra Zambia.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Huvudstad: Lusaka
Statsskick: Republik
Storlek: 752 614 km²
Folkmängd: 11,5 miljoner (2007)
Valuta: Zambisk Kwacha, 1 kwacha = 100 ngwee
Officiella språk: Engelska
Tidsskillnad: UTC +2
Zambia...
…ligger i södra Afrika och gränsar till Angola i väster, Kongo-Kinshasa och Tanzania i norr, Malawi i öst och Moçambique, Namibia, Botswana och Zimbabwe i söder. Zambia är en oslipad diamant och om du vill uppleva det äkta Afrika så är Zambia destinationen för dig.

Introduktion
Zambia kan skryta med några av Afrikas bästa reservat och delar, tillsammans med Zimbabwe, några av regionens absolut största attraktioner, Victoriafallen i sydvästra Zambia, Lake Kariba och Lower Zambezi National Park i sydöstra Zambia.

Zambia är nog alla sportfiskares drömdestination och hit åker fiskare från hela världen för att prova fiskelyckan i den mäktiga Zambezifloden. Likaså lockas fågelskådare till Zambia för att beskåda den fantastiska mångfalden av fåglar.


För resenärer som reser på egen hand kan Zambia vara en utmaning då avstånden mellan de stora städerna och attraktionerna är långa och att ta sig dessa sträckor tar lång tid. Men för många är det denna utmaning som lockar. Vägarna är ofta i dåligt skick och på många ställen saknas vägskyltar. Fyrhjulsdriven bil är att rekommendera om du ska lämna de stora vägarna.

Väder
Zambia har i stort tre säsonger – den torra säsongen från mitten av april till augusti, då temperaturen sjunker på nätterna men landskapet är grönt och frodigt, den heta säsongen från september till mitten av november, vilket är den bästa tiden för att åka på safari eftersom vegetationen är gles, och den våta säsongen från mitten av november till mitten av april, som är ideal för fågelskådning.

Temperaturen under sommarmånaderna varierar från 25 °C till 35 °C och under vintern från 6 °C till 24 °C.

Övrig information
Du behöver visum för att komma in i Zambia och detta kan du köpa vid de flesta gränsposter, men det är alltid en fördel att ordna detta före avresa.

Vissa delar av Zambia är högriskområden för malaria och malariaprofylax bör absolut införskaffas före avresa.


Det är ok att dricka kranvattnet i de stora städerna men på mer avlägsna platser bör du antingen koka vattnet först eller hålla dig till vatten på flaska.

De flesta hotell, restauranger och större affärer accepterar Visa-kort.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen