In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Det bästa av Tanzania


ARUSHA TARANGIRE LAKE MANYARA LAKE NATRON SERENGETI NGORONGORO LAKE EYASI

11 dagar/10 nätter

KONTAKTA OSS FÖR PRIS FÖR 2019


Denna resa bjuder på det absolut bästa som Tanzania har att erbjuda. Ni får upptäcka de vackra nationalparkerna Tarangire och Lake Manyara innan ni fortsätter till Lake Natron, en av världens mest alkaliska sjöar. Resan tar er sedan till omtalade Serengeti National Park och vidare till Ngorongoro Crater och till sist blir det även ett stopp vid Lake Eyasi.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Ert äventyr i Tanzania börjar med en natt i Arusha innan ni beger er iväg med egen chaufför som tar er dit ni ska och agerar som er alldeles privata guide på era safariturer.

Ni börjar med att besöka Tarangire National Park, precis vid den så kallade Kwakuchinja Wildlife Corridor som används av djuren för att ta sig från Tarangire till Lake Manyara i sökandet efter vatten och frodigt gräs. Resan fortsätter sedan till Lake Manyara och safari i Lake Manyara National Park. Buffel, zebra, gnu och giraff samlas på slätterna för att beta och akacieträden är de berömda trädklättrande lejonens favorittillhåll.


Er resa i Tanzania fortsätter norrut till Lake Natron,som ligger oerhört vackert till alldeles vid foten av Afrikas enda aktiva vulkan Oldonyo Lengai. Här är det landskapet snarare än djurlivet som är den stora attraktionen.

Resan går vidare till välkända Serengeti National Park. Ni befinner er nu i kanske världens bästa safariområde, längs med västra korridoren av Serengeti, med Kirawirafloden och Grumetifloden som är hem åt de ökända gnuätande krokodilerna. Här kan ni verkligen få vara med om naturens mest spektakulära skådespel. Serengeti är mest känt för den stora gnuvandringen som sker varje år i maj och juni.

Ni tar er vidare mot Ngorongoro Crater Conservation Area. Området är hem för mer än 30 000 djur, nästan hälften är gnuer och zebror, och alla The Big Five kan ses här, däribland den svarta noshörningen. Efter att ha utforskat Ngorongorokratern fortsätter resan och ni tar er till Lake Eyasi, ett området som är hem för de inhemska Hadzabe- och Datoga-stammarna. Här får ni inblick i de inhemska stammarnas liv och leverne. Detta den enda platsen i Afrika där man kan få följa med på jakt med Hadzabe, den sista kända stammen som fortfarande lever av jakt och av att samla honung och frukt.

Efter 10 underbara dagar i Tanzania är er resa slut och ni tar ett flyg från Arusha.


Låter detta intressant? Läs om resan i mer detalj!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen