In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se

Det bästa av Tanzania


ARUSHA TARANGIRE LAKE MANYARA LAKE NATRON SERENGETI NGORONGORO LAKE EYASI

11 dagar/10 nätter

Denna resa bjuder på det absolut bästa som Tanzania har att erbjuda. Ni får upptäcka de vackra nationalparkerna Tarangire och Lake Manyara innan ni fortsätter till Lake Natron, en av världens mest alkaliska sjöar. Resan tar er sedan till omtalade Serengeti National Park och vidare till Ngorongoro Crater och till sist blir det även ett stopp vid Lake Eyasi.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni landar på Kilimanjaro Airport möts ni för transfer till Kia Lodge där ni ska bo över natten. Efter den långa resan kan det vara skönt att bara ta det lugnt och njuta av att vara på plats i Afrika. Ta ett dopp i poolen, njut av fågellivet eller koppla av med något kallt att dricka medan ni njuter av den vackra utsikten över Kilimanjaro, Mount Meru och de vidsträckta slätterna.

Om ni har tid och ork finns det även möjlighet till en del aktiviteter. Ni kan följa med på en 2 timmar lång vandring i Moivaro Village för att uppleva det dagliga livet i Tanzania på nära håll, eller besöka en skola i närheten.


Dag 2:
Ni har 10 dagar i fantastiska Tanzania och under denna tid kommer ni vara i sällskap av er egen chaufför som tar er dit ni ska och agerar som er alldeles privata guide på era safariturer.

Efter frukost lämnar ni Arusha och beger er ut i bushen. Ni åker en bit söderut, mot Tarangire National Park, där ni stannar 1 natt på Whistling Thorn Tented Camp som ligger 5 km från Tarangire. Det är ett litet läger som drivs av invånarna i den lokala Maasai-byn och erbjuder definitivt något utöver de vanliga safariupplevelserna. Här bor ni i permanenta tält med halmtak.

Whistling Thorn ligger precis vid den så kallade Kwakuchinja Wildlife Corridor som används av djuren för att ta sig från Tarangire till Lake Manyara i sökandet efter vatten och frodigt gräs. Under den stora migrationen kan ni ha turen att få se stora mängder av zebror, gnu och elefanter direkt från er egen veranda.

Dag 3:
Efter frukost tar ni er vidare till Migunga Tented Camp som ligger vid det nordvästra hörnet av Lake Manyara. Här bor ni i permanenta tält med privat veranda som vetter ut över den lummiga akaciaskogen.

På eftermiddagen blir det en safaritur i Lake Manyara National Park. Parken täcks av allt från grundvattensskog till skogsmark med akacieträd, till översvämmade grässlätter och den alkaliska sjön och detta medför att det finns ett stort antal fåglar och djur här.

Skogen är hem åt babianer och blå markattor som skuttar omkring bland mahognyträden. Buffel, zebra, gnu och giraff samlas på slätterna för att beta och akacieträden är de berömda trädklättrande lejonens favorittillhåll.


Dag 4:
Dagen börjar med en sista safaritur i Lake Manyara National Park varpå ni fortsätter er resa norrut till Lake Natron som ligger avlägset till i nordöstra Tanzania mellan Ngorongoros högländer och Serengetis slätter. Sjön ligger oerhört vackert till alldeles vid foten av Afrikas enda aktiva vulkan Oldonyo Lengai.

Här bor ni 2 nätter på Lake Natron Tented Camp som ligger vackert till i en skogsdunge intill stranden av sjön.

I området runt Lake Natron är det landskapet snarare än djurlivet som är den stora attraktionen. Området runt sjön, som är bebott av Masaai-folket, är torrt, ödsligt och oförglömligt vackert. Lake Natron är en av de mest alkaliska sjöarna i världen och är hem till miljontals små kräftdjur som i sin tur lockar till sig tusentals flamingos varje år.

Dag 5:
Ta en lugn morgon och passa på och koppla av lite och njut av de vackra omgivningarna. På eftermiddagen ska ni få följa med på en vandring genom det kraftigt eroderade branterna för att komma till de vackra vattenfallen där ni kan ta ett svalkande dopp och njuta av det underbart vackra landskapet.

Dag 6:
Efter frukost fortsätter er resa genom Tanzania och ni åker till välkända Serengeti National Park. Eftersom ni åker genom Serengeti så är det inte bara en transportsträcka utan håll ögonen öppna efter vilda djur.

Ni bor 2 nätter på Ikoma Tented Camp som ligger ligger perfekt till, längs gnuernas vandringsled mellan Kenya och Tanzania och precis på gränsen till världsberömda Serengeti National Park.


Ni befinner er nu i kanske världens bästa safariområde, längs med västra korridoren av Serengeti, med Kirawirafloden och Grumetifloden som är hem åt de ökända gnuätande krokodilerna. Här kan ni verkligen få vara med om naturens mest spektakulära skådespel. På eftermiddagen blir det en safaritur i parken.

Dag 7:
Det blir en heldag med underbar safari i Serengeti, som är Tanzanias äldsta och mest välkända nationalpark. Här finns stora hjordar med buffel, elefant och giraff och tusentals antiloper och gaseller. Den största delen av Serengeti består av öppna slätter och en hel del granitöar, som både ger karaktär till landskapet och är populära tillhåll för framför allt de stora kattdjuren.

Serengeti är mest känt för den stora gnuvandringen som sker varje år i maj och juni. Då vandrar omkring en miljon gnuer, tillsammans med hundratusentals zebror och gaseller, till bättre betesmarker. I långa rader kastar de sig ut i de krokodiltäta floderna och under hela resan följs de hack i häl av rovdjur såsom lejon och leopard.

Dag 8:
Dagen börjar med ytterligare en spännande safaritur ut i Serengeti National Park. Ni fortsätter sedan er resa och ni tar er vidare mot Ngorongoro Crater Conservation Area.

Väl framme i Ngorongoro bor ni 1 natt på härliga Crater Forest Tented Camp som ligger på en kaffeplantage på hela 1 800 meter över havet, alldeles intill Ngorongoro. Lodgen är småskalig och miljövänlig och här bor ni i permanenta tält som är uppbyggda på plattformar och ni har underbar utsikt över Ngorongoro Forest.

Ngorongorokratern bildades för omkring 8 miljoner år sedan, då vulkanen kollapsade och bildade världens största caldera – 610 meter djup, 20 kilometer i diameter och täcker en yta på 311 kvadratkilometer. Naturen består i huvudsak av grässlätter och sjöar med både färskt och bräckt vatten, myrar och en del lundar med akacieträd.


Dag 9:
Efter frukost tar ni er in i Ngorongorokratern där ni spenderar förmiddagen. Området är hem för mer än 30 000 djur, nästan hälften är gnuer och zebror, och alla The Big Five kan ses här, däribland den svarta noshörningen. Giraffer lyser med sin frånvaro, då det helt enkelt inte finns så mycket att äta åt dem just här. Området bjuder också på ett underbart fågelliv med gott om rovfåglar som bygger bo i de höga klipporna i kraterväggen.

Efter att ha utforskat Ngorongorokratern fortsätter resan och ni tar er till Lake Eyasi där ni bor 1 natt på Tindiga Tented Camp. Detta är ett litet, traditionellt läger, idealiskt beläget bara 1,5 kilometer från den fantastiska Lake Eyasi. Lägret ligger på en kulle med utsikt över det buskiga landskapet, som är så typiskt för området, och med Mount Masumbuku i väster och Ngorongoros kullar i norr. Området är hem för de inhemska Hadzabe- och Datoga-stammarna.

Dag 10:
Det blir en heldag då ni ska få en inblick i de inhemska stammarnas liv och leverne. Detta den enda platsen i Afrika där man kan få följa med på jakt med Hadzabe, den sista kända stammen som fortfarande lever av jakt och av att samla honung och frukt.

Dag 11:
Er resa i Tanzania närmar sig sitt slut och efter frukost påbörjar ni färden tillbaka till Arusha och Kilimanjaro Airport. Härifrån påbörjar ni sedan resan hem till Sverige igen. Vi hoppas att ni har haft en magisk resa och åker hem igen med bagaget fullt av underbara minnen och självklart med en längtan att snart återvända till denna magiska plats!

Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 natt på Kia Lodge, Arusha, Standard Room, inkl. frukost
1 natt på Whistling Thorn Tented Camp, Tarangire National Park, Standard Room, inkl. helpension
1 natt på Migunga Tented Camp, Lake Manyara National Park, Standard Room, inkl. helpension
2 nätter på Lake Natron Tented Camp, Lake Natron, Standard Room, inkl. helpension
2 nätter på Ikoma Tented Camp, Serengeti National Park, Standard Room, inkl. helpension
1 natt på Crater Forest Tented Camp, Ngorongoro National Park, Standard Room, inkl. helpension
2 nätter på Tindiga Tented Camp, Lake Eyasi, Standard Room, inkl. helpension
Transfer Kili manjaro Airport – Kia Lodge
10 dagar med safarifordon och guide
Eftermiddags- & morgonsafari i Tarangire National Park
Eftermiddags- & morgonsafari i Lake Manyara National Park
Eftermiddagstur till Lake Natron
Vandring till vattenfall, Lake Natron
Eftermiddags- och morgonsafari i Serengeti National Park
1 heldag med safari i Serengeti National Park
Morgonsafari i Ngorongoro Crater Conservation Area
Heldag med besök hos inhemska stammar, Lake Eyasi
Parkavgifter
Komplett resepaket med information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Visumkostnader
Ovan ej specificerade guidade turer


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i USD fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen