In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Shongololo Express


Shongololo Express bjuder på en alldeles speciell upplevelse med tågresor som tar sig genom hela sju afrikanska länder – Sydafrika, Swaziland, Moçambique, Zimbabwe, Botswana, Zambia och Namibia. Kliv ombord och låt det fantastiska äventyret börja!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på TwitterNamnet Shongololo kommer sig av att första gången urinvånarna i södra Afrika såg ett tåg i horisonten, tyckte de att det såg ut som en tusenfoting – en shongololo.

Shongololo Express startades 1995 och företaget har sedan dess bjudit på en alldeles speciell upplevelse för besökare i södra Afrika. Deras fantastiska tågresor tar sig genom hela sju afrikanska länder – Sydafrika, Swaziland, Moçambique, Zimbabwe, Botswana, Zambia och Namibia.

Precis som om ni åker på en båtkryssning, tas ni omhand från det att ni kliver ombord på tåget. Allt ni behöver göra är att packa upp och komma i ordning i er kupé och sedan ordnas allt åt er, från underbara matupplevelser till sightseeing.

Tåget förflyttar sig under natten till nästa stopp på resan och ni vaknar varje morgon till en ny vy och nya spännande äventyr. På detta sätt får ni verkligen ut det mesta av ert äventyr i Afrika.

Varje tåg har med sig ett antal minibussar och era chaufförer står beredda att ta er med på de utflykter som är inkluderade i resan. För de som vill finns det också en mängd olika turer och äventyr som ni kan köpa till – allt från elefantsafari till dykning och burdyk med vithaj!

Er kock erbjuder menyer som representerar områdets många kulinariska influenser och dessa komplimenteras av särskilt utvalda sydafrikanska viner.


Shongololo är inte ett lyxtåg, såsom Rovos Rail eller Blue Train, utan kupéerna är av relativt enkel standard. Betoningen här ligger på upplevelserna! Tåget har totalt 10 vagnar samt restaurang-, bar- och loungevagn och det finns fyra olika klasser på kupéerna.

Den enklaste kupén, Ivory, finns som både dubbel- och enkelkupé, detta är dock den enda klass som erbjuder enkelkupé. Här har ni handfat med rinnande vatten, men delar dusch och toalett med resten av vagnen. Kupén har takfläkt.

Kupéerna Gold och Commodore har enkelsängar och egen dusch och toalett samt luftkonditionering, skillnaden dem emellan är storleken på sovrummen.

Den bästa kupén, Emerald, har ett större badrum och även dubbelsäng samt luftkonditionering.


För ytterligare information om Shongololo Express och vad de har att erbjuda kan ni här ladda hem deras broschyr.


Shongololo erbjuder tre fantastiska äventyr:

The Good Hope

The Southern Cross

The Dune Express
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen