In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Sydafrika, Swaziland & Lesotho


GRASKOP KLASERIE PRIVATE NATURE RESERVE HAZYVIEW SWAZILAND ST LUCIA LA LUCIA
UNDERBERG DRAKENSBERGEN

18 dagar/17 nätter

Resan börjar då ni beger er österut där ni färdas längs underbara Panorama Route på väg till några dagar på privat lodge i vildmarken. Vidare går resan till kungadömet Swaziland, St Lucia och sedan till de majestätiska Drakensbergen. Ni får också vara med om en fantastik tur upp längs Sani Pass till Lesotho.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och påbörjar direkt er resa och kör österut till Graskop där ni tar in på Graskop Hotel över natten.

© Destination Sydafrika


Dag 2:
Tillbringa dagen området omkring er som kallas Panorama Route. Upptäck det vackra landskapet och stanna till och titta på naturens underverk som ligger utspridda längs vägen.

Här hittar ni The Pinnacle, God's Window, Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, Blyde River Canyon – världens tredje största kanjon – och Echo Caves som är balnd de äldsta i världen.

Längs vägen kan ni också besöka Moholoholo Rehabilitation Centre, där skadade vilda djur vårdas tills de är friska nog att släppas ut i det fria igen. Följ med på en guidad tur och lär er mer om deras arbete och kom riktigt nära djuren.

Dag 3:
Resan går vidare och dagens destination är reservatet Klaserie Private Nature Reserve och Africa on Foot Camp. Africa on Foot är speciellt då de erbjuder ordentliga vandringar i bushen i kombination med de mer traditionella safariturerna i öppet safarifordon. Vandringarna sker i ett lugnt tempo, men ni kommer att vara ute i omkring 3-4 timmar och kommer att få chansen att lära er massa spännande om växter och djur och allt runt omkring.

Dag 4:
Det blir 2 hela dagar i bushen. Ni kommer att bli väckta i gryningen och efter en lätt frukost beger ni er ut på safari i jakt på The Big Five och reservatets alla andra invånare.

Ni beger er ut till fots och ni kommer att följas av er mycket kunniga ranger och här får ni chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå… Om du hellre vill kan du välja att följa med ut i ett öppet safarifordon, valet är ditt.

© Destination Sydafrika


När ni återvänder till lodgen serveras frukost i er lodge. Efter frukost får du tid att njuta av den lugna atmosfären i bushen – koppla av vid poolen och insup alla intryck.

På eftermiddagen är det dags för ytterligare en spännande tur ut i bushen, denna gång per bil. Ni stannar till i solnedgången för en "sundowner" och när solen gått ned fortsätter ert äventyr med hjälp av strålkastare i jakt på de nattaktiva djuren. Vid återkomsten till lodgen bjuds det åter på en härlig middag och när du sedan drar dig tillbaka till din lodge kan du ha turen att höra lejonen ryta i fjärran.

Dag 5:
Efter er morgonsafari och frukost tar ni er ut ur Klaserie och kör söderut till Hazyview, där ni stannar på Laughing Waters Guest House över natten. Är ni sugna på ännu mer safari kan ni besöka Krugerparken över dagen.

Dag 6:
Efter er morgonsafari fortsätter ni er resa söderut, mot kungadömet Swaziland. Ni kör in över gränsen via Jeppe's Reef och vidare mot Foresters Arms där ni stannar 2 nätter.

Dag 7:
Idag utforskar ni Swaziland… Besök till exempel Ngwenya Glass Factory som ligger norr om huvudstaden Mbabane. Här kan ni få komma in i fabriken och se hur man blåser glas och också köpa en mängd olika glasföremål. Lite längre söderut finner ni Malkerns Valley, som är mycket känt för den konst och hantverk som säljs här. Mest känt är antagligen Swazi Candles.

Om ni vill kan ni istället få en guidad heldagstur där ni får en inblick i den swaziländska livsstilen och kulturen.

© Destination Sydafrika


Dag 8:
Resan fortsätter söderut genom Swaziland och vidare till St Lucia, där bor ni på Elephant Coast Guest House. St Lucia är en ideal startpunkt för att utforska den oförstörda naturen i iSimangaliso Wetland Park.

Dag 9-11:
Ni får 3 hela dagar till ert förfogande att njuta av sol, bad och äventyr. St Lucia är känt för att erbjuda många spännande aktiviteter – ni kan bland annat paddla kajak eller prova på djuphavsfiske.

För att få uppleva lite mer av den afrikanska vildmarken kan ni ta en tur till Hluhluwe Imfolozi Park som ligger utanför St Lucia.

Om ni reser i perioden november – februari kan få följa med på en fantastisk guidad tur där ni kan få chansen att se de gigantiska havssköldpaddorna som varje år kravlar sig upp på St Lucias stränder för att lägga sina ägg.

Besök också Cape Vidal med dess långa vita stränder och fina möjligheter att snorkla, pröva fiskelyckan, paddla kajak på sjön eller ta en ridtur i parken eller längs stranden. Ni kan också få en guidad tur till Sodwana Bay, en av världens fem bästa platser för att dyka på korallrev och här bjuds ni även på fantastiska möjligheter att snorkla. Ett lite lugnare äventyr får ni på en guidad tur på Great St Lucia Lake, där huvudattraktionen är flodhästar och krokodiler men ta även tillfället i akt att beundra det rika fågellivet.

Observera att samtliga guidade turer måste förbokas och det hjälper vi er gärna med.


Dag 12:
Det har blivit dags att lämna St Lucia och ni reser söderut till La Lucia, strax norr om Durban, där ni stannar över natten på La Lucia B&B. Upptäck Durbans kilometerlånga sandstränder och rika kulturliv under eftermiddagen!

Dag 13:
Idag reser ni mot Himeville som ligger precis vid de vackra södra Drakensbergen. Ni tar er till Moorcroft Manor där ni ska bo i 2 nätter.

Dag 14:
Idag får ni följa med på en tur upp längs Sani Pass som är ett av de mest magnifika bergspassen i Sydafrika. Den smala serpentinvägen slingrar sig uppför berget och förbinder Sydafrika med Lesotho. Vägen kallas även Roof of Africa, och det av en god anledning - utsikten från toppen är spektakulär.

Ni besöker en Basotho-by och får träffa dess invånare – en riktig kulturell upplevelse! Efter lunch på Afrikas högst belägna pub återvänder ni sedan nedåt tillbaka till er lodge.

Dag 15:
Nya äventyr väntar och efter frukost checkar ni ut och fortsätter er resa genom Sydafrika. Dagens destination är Cathedral Peak i Drakensbergen där ni ska bo på Didima Camp.


Dag 16-17:
Cathedral Peak är ett område som breder ut sig över inte mindre än 32 000 hektar och omfattar den magnifika Didima Valley med sina många San-målningar. Detta är ett paradis för vandrare och här finns leder som sträcker sig från bara några timmar till flera dagar.

Om ni inte lockas av vandring kan ni ta bilen till toppen av Little Berg i närheten av Didima Gorge som erbjuder spektakulära vyer över de vackra omgivningarna.

Dag 18:
Det blir en tidig start på dagen då det är dags att lämna Drakensbergen bakom er och ta er tillbaka till Johannesburg, varifrån ni tar ett flyg hem till Sverige igen. Vi hoppas att er resa i dessa tre länder blev precis så bra som ni önskat!


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) 18 dagar med obegränsad körsträcka och full försäkring
2 nätter på Graskop Hotel, Graskop, Standard Room, inkl. frukost
3 nätter på Africa on Foot Camp, Klaserie Private Nature Reserve, Standard Chalet, inkl. helpension
2 nätter på Foresters Arms, Swaziland, Standard Room, inkl. frukost
4 nätter på Elephant Coast Guest House, St Lucia, Standard Room, inkl. frukost
1 natt på La Lucia B&B, Standard Room, La Lucia, inkl. frukost
2 nätter på Moorcroft Manor, Himeville, Standard Room, inkl. halvpension
3 nätter på Didima Camp, Drakensbergen, 2 Bed Unit, inkl. frukost
Safariaktiviteter enligt program i Klaserie Private Nature Rerserve
Sani Pass Tour
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans - vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Parkavgift Klaserie Nature Reserve
Lunch på Sani Pass Tour
Extrakostnader för hyrbil


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen