In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Stora safariresan


ENTABENI SAFARI CONSERVANCY KARONGWE GAME RESERVE GRASKOP
KLASERIE NATURE RESERVE KRUGERPARKEN

13 dagar/12 nätter

Denna resa är perfekt för er som älskar djur- och naturupplevelser och där safari står högt på önskelistan. Under resans gång får ni utforska fyra helt skilda reservat men ni får även tid att upptäcka den vackra Panorama Route. Det blir en lärorik resa ni sent kommer att glömma!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och påbörjar direkt ert äventyr och kör norrut till Entabeni Safari Conservancy där ni bor på Wildside Safari Camp i 2 nätter.

© Destination Sydafrika


Entbeni ligger i Waterberg-regionen och är utnämnd som världsarvsplats. Reservatet sträcker ut sig över 22 000 hektar och inkluderar inte mindre än 5 olika ekosystem. Här finns allt från majestätiska bergsformationer till öppna grässlätter och våtmarker och erbjuder mer än bara safari med The Big Five – här kan ni flyga helikopter, bege er ut och rida och mycket mer.

Beroende på när ni kommer fram, ni ska helst vara framme till lunch, kan ni redan på eftermiddagen få följa med ut på er första tur i reservatet. Dagen avslutas med en härlig middag vid lodgen.

Dag 2:
Ni väcks i gryningen och efter en kopp kaffe är det dags för en morgonsafari. Efter en uppiggande jakt efter spår för att se vad djuren haft för sig under natten, stannar ni till någonstans ute i bushen för en fika och en bensträckare.

Tillbaka i lodgen blir det frukost och resten av dagen tillbringas helt efter eget behag – passa på och njut av omgivningarna eller kanske ta en siesta i värmen. Alternativt kan ni få följa med på en guidad vandring i reservatet. Ni kommer att följas av er ranger eller tracker och här får ni chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå…

Mitt på dagen serveras lunch och på eftermiddagen beger ni er ut på ytterligare en safaritur. När ni återvänder till lodgen bjuds det åter på en härlig middag och när ni sedan drar er tillbaka till er lodge kan ni, om ni har tur, höra lejonen ryta i fjärran.

© Destination Sydafrika


Dag 3:
Efter morgonsafari och frukost fortsätter ni er resa och ni åker till Karongwe Game Reserve där ni ska stanna på Chisomo Safari Camp. Ni checkar in lagom till lunch och senare hoppar ni på de öppna safarifordonen för en tur ut i reservatet. Efter cirka tre timmar är ni tillbaka vid lodgen och då är en härlig middag serverad.

Dag 4:
Det blir en tidig morgon och efter en kopp kaffe eller te är det dags för nästa tur ut i reservatet. Karongwe är ca 9 000 hektar stort och här finns inte bara The Big Five (noshörning, elefant, buffel, leopard och lejon) utan även många andra vackra djur.

Väl tillbaka vid lodgen är en välbehövd frukost serverad och sedan har ni dagen till eget förfogande. Ta en avkopplande dag vid poolen eller följ med på en vandring ut i bushen med en beväpnad ranger. Under vandringen får ni lära er att tyda spår och dessutom kan ni få kännedom om olika plantor och träd samt deras betydelse i Shangaan-kulturen.

Under dagen serveras lunch och på eftermiddagen är det återigen dags för en safaritur. Tillbaka vid lodgen är middagen serverad och kanske får ni avnjuta denna under bar himmel i en s.k. boma runt lägerelden.

Dag 5:
Efter morgonsafari och frukost lämnar ni bushen för några dagar och åker till Graskop där ni stannar på Graskop Hotel i 2 nätter.

© Destination Sydafrika


Dag 6-7:
Ni har två hela dagar till att utforska den så kallade Panorama Route. Upptäck det vackra landskapet och stanna till och titta på naturens underverk som ligger utspridda längs vägen.

Här hittar ni The Pinnacle, en tunn 30 meter hög klippa av kvartsit som skjuter ut precis nedanför utkikspunkten, den dramatiska utkiksplatsen God's Window, de häpnadsväckande klippformationerna Bourke's Luck Potholes och Three Rondavels, Blyde River Canyon och Echo Caves – alla värda ett besök.

Gör också ett besök till den charmiga orten Pilgrim's Rest. Hela staden förklarades 1986 som nationalmonument då det är som ett levande minne av de första dagarna av guldruschen i Sydafrika under slutet av 1800-talet/början av 1900-talet. Sedan dess har all utveckling och alla renoveringar noga följts för att försäkra att orten behåller sitt historiska utseende.

Längs vägen kan ni också besöka Moholoholo Rehabilitation Centre, där skadade vilda djur vårdas tills de är friska nog att släppas ut i det fria igen. Följ med på en guidad tur och lär er mer om deras arbete och kom riktigt nära djuren. Det avgår två turer per dag måndag till lördag, klockan 09:30 och 15:00. Biljetter kan bokas via Moholoholos hemsida.

Om ni hellre vill ha en lite mer fartfylld dag så finns det mycket annat spännande att göra i det här området – river rafting, kloofing, bergsklättring, rapellering, luftballong och så mycket mer – så ni kommer inte att sitta utan att ha något att göra! Hör med oss för information om ni är intresserade. De flesta aktiviteter bör förbokas och det hjälper vi er gärna med.


Dag 8:
Mer safari väntar på er och efter frukost tar ni er till Klaserie Nature Reserve och Africa on Foot där ni ska bo de närmaste 3 nätterna.

I Klaserie Nature Reserve har man rivit det stängsel som tidigare omringade reservatet och det är nu helt öppet in till Krugerparken och är således en del av Greater Kruger National Park.

Africa on Foot är speciellt då de erbjuder ordentliga vandringar i bushen i kombination med de mer traditionella safariturerna i öppet safarifordon. Vandringarna sker i ett lugnt tempo, men ni kommer att vara ute i omkring 3-4 timmar och kommer att få chansen att lära er massa spännande om växter och djur och allt runt omkring.

Beroende på när ni kommer fram kan ni redan på eftermiddagen få vara med på den första safarituren. Ni ger er ut i öppna fordon och er ranger och tracker kommer att göra sitt yttersta för att visa er både stora och små djur och ni kommer också få lära er mycket intressant om såväl växter som träd.

Dag 9-10:
Det blir 2 hela dagar till i bushen. Ni kommer att bli väckt i gryningen och efter en lätt frukost beger ni er ut på safari i jakt på The Big Five och reservatets alla andra invånare.

Ni beger er ut till fots och ni kommer att följas av er mycket kunniga ranger och här får ni chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå… Om ni hellre vill kan ni välja att följa med ut i ett öppet safarifordon, valet är ert.


När ni återvänder till lodgen serveras frukost i er lodge. Efter frukost får ni tid att njuta av den lugna atmosfären i bushen – koppla av vid poolen och insup alla intryck.

På eftermiddagen är det dags för ytterligare en spännande tur ut i bushen, denna gång per bil. Ni stannar till i solnedgången för en "sundowner" och när solen gått ned fortsätter ert äventyr med hjälp av strålkastare i jakt på de nattaktiva djuren. Vid återkomsten till lodgen bjuds det åter på en härlig middag varpå ni sedan drar er tillbaka till er lodge för natten.

Dag 11:
Er tid i Klaserie Nature Reserve är över och ni fortsätter ert äventyr genom att ta er till den berömda Krugerparken. Ni tar er in i parken och fortsätter söderut till Skukuza Camp.

Skukuza Camp är det största lägret inne i parken och ligger precis söder om Sabie River i ett grönskande område med mycket träd. Ni bor i en egen bungalow med ett litet kök och middag kan ni äta i restaurangen som finns i lägret, eller tillaga själva – antingen i köket eller utomhus på grillen…

Dag 12:
Idag fortsätter ni med att upptäckta underbara Krugerparken. Passa på och njut av safariturer på egen hand, ta det med ro och passa på att uppleva vildmarken och spana efter parkens alla djur – både stora och små. Här har ni inte bara chansen att få se The Big Five, utan även många andra djur.

Om ni inte vill köra runt på egen hand finns det guidade turer som ni kan följa med på. Dessa guidade turer kan vara ett bra komplement till att köra runt på egen hand. Det erbjuds både morgon-, kvälls- och natturer samt kortare vandringar. Dessa turer måste förbokas, hör med oss för mer information.


Dag 13:
Er sista dag i bushen har tyvärr kommit och efter frukost lämnar ni Krugerparken och tar er till Nelspruit och Kruger Mpumalanga International Airport där ni lämnar tillbaka er hyrbil. Härifrån tar ni antingen flyget till Johannesburg där ni sedan fortsätter er resa hem till Sverige igen, alternativt fortsätter er resa i Sydafrika.

Varför inte lägga till ett stopp vid kusten för att njuta av lite sol och bad eller ta några nätter i Kapstaden för att utforska denna vackra stad? Hör med oss för mer information och prisförslag på eventuellt tilläggspaket.


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) 13 dagar med obegränsad körsträcka och full försäkring
2 nätter på Wildside Safari Camp, Entabeni Safari Conservancy, Standard Tented Chalet, inkl. helpension
2 nätter på Chisomo Safari Camp, Karongwe Game Reserve, Safari Suite, inkl. helpension
3 nätter på Graskop Hotel, Graskop, Standard Room, inkl. halvpension
3 nätter på Africa on Foot, Klaserie Nature Reserve, Standard Room, inkl. helpension
2 nätter på Skukuza Rest Camp, Kruger National Park, Bungalow (BD3), självhushåll
4 safariturer i Entabeni Safari Conservancy
4 safariturer i Karongwe Game Reserve
6 safariturer i Klaserie Nature Reserve
Parkavgift Karongwe Game Reserve
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans - vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Parkavgift Klaserie Nature Reserve
Parkavgift Kruger National Park
Extrakostnader för hyrbil


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen