In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Stora Sydafrikaresan


GRASKOP KLASERIE NATURE RESERVE SWAZILAND ST LUCIA KNYSNA OUDTSHOORN PAARL KAPSTADEN

21 dagar/20 nätter

Under tre veckor tar er denna resa runt i Sydafrika och ni får uppleva safari, äventyr, sol och bad. Resan börjar längs Panorama Route mot några dagars safari i den sydafrikanska bushen. Via Swaziland reser ni sedan till St Lucia och sedan vidare till Garden Route. Efter några dagar i de vackra vindistrikten, avslutas resan i Kapstaden, med allt vad staden har att erbjuda.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och påbörjar direkt ert äventyr och kör österut till Graskop där ni tar in på Graskop Hotel över natten.

© Destination Sydafrika


Dag 2:
Tillbringa dagen området omkring er som kallas Panorama Route. Upptäck det vackra landskapet och stanna till och titta på naturens underverk som ligger utspridda längs vägen.

Här hittar ni The Pinnacle, God's Window, Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, Blyde River Canyon – världens tredje största kanjon – och Echo Caves som är bland de äldsta i världen.

Längs vägen kan ni också besöka Moholoholo Rehabilitation Centre, där skadade vilda djur vårdas tills de är friska nog att släppas ut i det fria igen. Följ med på en guidad tur och lär er mer om deras arbete och kom riktigt nära djuren.

Dag 3:
Då har det blivit dags att resa till Klaserie Nature Reserve, där tar ni in på mysiga Africa on Foot.

I Klaserie Nature Reserve har man rivit det stängsel som tidigare omringade reservatet och det är nu helt öppet in till Krugerparken och är således en del av Greater Kruger National Park.

Africa on Foot är speciellt då de erbjuder ordentliga vandringar i bushen i kombination med de mer traditionella safariturerna i öppet safarifordon. Vandringarna sker i ett lugnt tempo, men ni kommer att vara ute i omkring 3-4 timmar och kommer att få chansen att lära er massa spännande om växter och djur och allt runt omkring.

© Destination Sydafrika


Redan på eftermiddagen är det dags för er första safaritur. Ni ger er ut i öppna fordon och er ranger och tracker kommer att göra sitt yttersta för att visa er både stora och små djur och ni kommer också få lära er mycket intressant om såväl växter som träd.

Dag 4:
I gryningen är det dags för en morgonsafari. Ni beger er ut till fots och ni kommer att följas av er mycket kunniga ranger och här får ni chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå… Om ni hellre vill kan ni välja att följa med ut i ett öppet safarifordon, valet är ert.

När ni återvänder till lodgen serveras frukost i er lodge. Efter frukost får ni tid att njuta av den lugna atmosfären i bushen – koppla av vid poolen och insup alla intryck.

På eftermiddagen är det dags för ytterligare en spännande tur ut i bushen, denna gång per bil. Ni stannar till i solnedgången för en "sundowner" och när solen gått ned fortsätter ert äventyr med hjälp av strålkastare i jakt på de nattaktiva djuren.

Dag 5:
Idag reser ni söderut mot kungadömet Swaziland, där ni bor 1 natt på Mountain Inn.

Om ni hinner kan ni på vägen kan ni t.ex. besöka Ngwenya Glass Factory, där ni kan få komma in i fabriken och se hur man blåser glas och också köpa en mängd olika glasföremål.

© Destination Sydafrika


Dag 6:
Resan fortsätter söderut och på vägen kan ni stanna till vid den stora marknaden där det finns mycket läckert att inhandla och framför allt kan ni besöka Swazi Candles.

Ni kör ut ur Swaziland och resan fortsätter sedan till St Lucia, där bor ni på Elephant Coast Guesthouse.

Dag 7-8:
Ni får 2 hela dagar till ert förfogande att njuta av sol, bad och äventyr. St Lucia är känt för att erbjuda många spännande aktiviteter – ni kan bland annat paddla kajak eller prova på djuphavsfiske eller följ med vår fantastiske guide och prova på saltvattensflugfiske. Om ni vill uppleva lite mer av den afrikanska vildmarken kan ni ta en tur till Hluhluwe Imfolozi Park som ligger ca en timme från St Lucia.

Om ni reser i perioden november – februari kan få följa med på en fantastisk guidad tur där ni kan få chansen att se de gigantiska havssköldpaddorna som varje år kravlar sig upp på St Lucias stränder för att lägga sina ägg.

En guidad båttur på Great St Lucia Lake där huvudattraktionen är flodhästar och krokodiler, en tur till Cape Vidal för att sola, bada och snorkla eller en guidad tur till Sodwana Bay, en av världens fem bästa platser för att dyka på korallrev, är bara något av vad som erbjuds här.

Observera att samtliga guidade turer måste förbokas och det hjälper vi er gärna med.

Dag 9:
Efter frukost reser ni till Durban, där ni tar inrikesflyget till Port Elizabeth. På flygplatsen väntar en hyrbil och ni reser sedan till Bayside Guest House för att övernatta.

Dag 10:
Idag fortsätter resan längs Garden Route då ni beger er till Knysna, en härlig liten stad med förträffliga restauranger och mycket annat att erbjuda. Här har ni nära till en mängd attraktioner, äventyr och sol & bad.

Ni bor 4 nätter på Bridgewater B&B.


Dag 11:
Om ni vill kan ni idag få vara med om en riktig höjdpunkt – val- och delfinsafari! Turen utgår från Plettenberg Bay och förutom valar och delfiner finns också chansen att se både sälar och kanske även hajar som trivs bra i dessa vatten. Ta också chansen att njuta av det rika fågellivet.

Observera att valsäsongen varar juli – november. Övrig tid på året kan ni njuta av en delfinsafari! Kom ihåg att detta är vilda djur och det finns inga garantier för vad ni kommer att få se. Turen bör förbokas.

Ert äventyr till havs tar bara ca 2 timmar. Resten av dagen kan ni njuta av sol och bad eller kanske besöka det närliggande Tenikwa Wildlife Centre, där ni kan få möta många av Afrikas underbara kattdjur, Monkeyland, ett unikt reservat för en rad olika primater och Birds of Eden.

Dag 12:
Tillbringa dagen i Knysna, denna populära ort med härliga restauranger, pubar och intressanta affärer som passar alla smaker.

Knysnas lagun är omgiven av två imponerande klippor som kallas Knysna Heads. Man kan nå en av dessa klippor med bil för att njuta av den fantastiska utsikten över lagunen och den andra kan nås via en båttur till Featherbed Nature Reserve.

© Destination Sydafrika


Dag 13:
Idag kanske en naturskön biltur till Tsitsikamma National Park med dess orörda natur kan locka? Regionen utgörs av den klippiga kustlinjen som omges av höga berg, hav, floder och en magnifik inhemsk skog med ett rikligt djurliv.

Här finns även ett antal kulturarvsplatser, bland annat Khoisan-folkets grottor och klippmålningar. Här kan ni också prova på mängder av olika aktiviteter som dykning, uttersafari och forsränning eller varför inte ta leka Tarzan och svinga er i trädtopparna i en Canopy Tour?

För er som önskar en riktig adrenalinkick rekommenderar vi en tur till Bloukrans River Bridge. Här finns världens högsta bungyjump – 216 meter högt och med ett fritt fall på sju sekunder! Att bara titta på när de våghalsiga kastar sig ut från bron är en upplevelse!

Dag 14:
Idag lämnar ni Knysna och reser till Oudtshoorn. Här tar ni in på Hlangana Lodge, där ni stannar en natt.

Besök en av alla de strutsfarmer som finns området. Ta en guidad tur och få lära er lite mer om denna märkliga fågel och kanske till och med få chansen att rida på struts! Stanna också till vid de spektakulära underjordiska grottorna Cango Caves, som har några av de största stalagmitformationerna i världen.


© Destination Sydafrika


Om ni vill kan ni också besöka Cango Wildlife Ranch, här finns några av världens mest utrotningshotade djur. Ta chansen att klappa geparder och dyka med en fyra meter lång nilkrokodil, i bur förstås!

Dag 15:
Idag är det dags att lämna Oudtshoorn och ni reser västerut på den fantastiskt vackra vägen Route 62 som tar er genom ett härligt landskap med mäktiga klippor, vattendrag och överflöd av träd och växter.

Dagens destination är Sydafrikas vackra vindistrikt och Paarl. Här tar ni in på Tempel Wine Farm Lodge där ni ska bo i 2 nätter.

Det är en liten bit in till de flesta restauranger, men om ni inte vill köra så finns det taxi eller så har ni har tillgång till grill där ni kan tillaga vad ni önskar och till detta avnjuta ett gott vin som ni inköpt under dagen. Efter det kanske ett dopp i poolen?

Dag 16:
Ni kommer att bo väldigt bra till för att undersöka vindistrikten. Norr om er har ni flera spännande vinområden som är lite mindre kända, men inte mindre värda att besöka, såsom Wellington och Swartland.

Paarl är känt för sina utsökta röda viner i världsklass, som till exempel Roodeberg, Cabernet Sauvignon, Shiraz och portvin och "Paarl Wine Route" kallas därför också "Red Route".

© Destination Sydafrika


I området runt Stellenbosch finns Sydafrikas äldsta vinrutt och här finns hundratals vinodlingar representerade. Staden Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk universitetsstad med några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil.

Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar och är också Sydafrikas "mat- och vinhuvudstad" – flera av Sydafrikas bästa restauranger finns här!

Dag 17:
Efter frukost lämnar ni vindistrikten och reser till Kapstaden, där ni tar in på Sundown Manor, där ni ska stanna i 4 nätter.

Börja med ett besök till Table Mountain. Färden upp till toppen tar ungefär tio minuter med linbanan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden. På toppen finns det gott om stigar som leder till fantastiska utkikspunkter över Kapstaden, Table Bay, Robben Island och Kaphalvön.

Dag 18:
Idag reser ni söderut till Kaphalvön och reser till de historiska platserna Godahoppsudden och den lite sydligare och något högre belägna Cape Point. Stanna till i Hout Bay och besök World of Birds innan resan fortsätter längs Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång vacker kustväg.

© Destination Sydafrika


Besök Simon's Town och den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafrikanska pingviner som bor vid Boulder's Beach innan ni fortsätter resan söderut. Väl framme vid Cape Point tar ni er upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet.

På vägen tillbaka rekommenderar vi att ni reser via M65 och stannar till vid The Cape Farmhouse, ett underbart gammalt hus som ligger mycket vackert till. Här kan ni avnjuta en härlig fika och det är också ett utmärkt tillfälle till lite annorlunda shopping på Red Rock Tribal och Imhoff Farm.

Dag 19:
Idag kan ni få en inblick i en del av Sydafrikas historia om ni följer med på den guidade turen Cape Town Walk to Freedom, som tar er till en rad olika intressanta platser runt om i Kapstaden. Ni besöker bland annat Bo-Kaap och Malay Quarter och District Six innan ni besöker några av Kapstadens kåkstäder.

Sist men inte minst blir det ett besök till Robben Island. Denna historiska ö ligger strax utanför Kapstaden och det var här som Nelson Mandela satt fängslad i nästan tre decennier.


Dag 20:
Passa på och ta en tur ner till Victoria & Alfred Waterfront. Här är det alltid full fart med gatumusikanter och artister överallt och Table Mountain som kuliss. Här finns gott om restauranger, pubar, affärer, marknader och allt man kan önska sig.

Har ni barn med er blir de nog glada för ett besök till Two Oceans Aquarium där de kan komma nära havens invånare.

Dag 21:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit, men vi tror att ni har haft en underbar tid och att ni snart kommer att börja planera er nästa resa till Sydafrika!


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) 21 dagar med obegränsad körsträcka och full försäkring
2 nätter på Graskop Hotel, Graskop, Standard Room, inkl. frukost
2 nätter på Africa on Foot, Klaserie Private Nature Reserve, Standard Room, inkl. helpension
1 natt på Mountain Inn, Swaziland, Southern Wing Standard Room, inkl. frukost
3 nätter på Elephant Coast Guesthouse, St Lucia, Standard Room, inkl. frukost
1 natt på Bayside Guesthouse, Port Elizabeth, Standard Room, inkl. frukost
4 nätter på Bridgewater B&B, Knysna, Standard Room, inkl. frukost
1 natt på Hlangana Lodge, Oudtshoorn, Standard Luxury Room, inkl. frukost
2 nätter på Tempel Wines Lodge, Paarl, Stable Room, inkl. frukost
4 nätter på Sundown Manor , Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
4 safariturer i Klaserie Private Nature Rerserve
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans - vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Parkavgift Balule Nature Reserve
Extrakostnader för hyrbil


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen