In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Safari, KwaZulu-Natal & Kapstaden


KLASERIE NATURE GAME RESERVE SWAZILAND ST LUCIA KAPSTADEN

14 dagar/13 nätter

Denna härliga resa börjar i Klaserie Nature Reserve där ni får chansen att komma öga mot öga med Afrikas vilda djur. Ni tar er sedan igenom kungadömet Swaziland och vidare till St Lucia där det blir tid för sol & bad. Er slutdestination är Kapstaden där ni får utforska mycket av vad denna vackra stad har att erbjuda!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni anländer i Johannesburg tar ni ett inrikesflyg till Nelspruit där ni hämtar ut er hyrbil och reser till Klaserie Nature Reserve och nThambo Tree Camp där ni ska bo i 2 nätter.

© Destination Sydafrika


På eftermiddagen är det dags för er första safaritur ut i vildmarken. Ni stannar till i solnedgången och avnjuter en drink och efter solens nedgång fortsätter safarin i skenet av en spotlight på jakt efter att få se de nattaktiva djuren.

När ni kommer tillbaka till lodgen bjuds ni på en härlig middag.

Dag 2:
Ni väcks i gryningen och efter en lätt frukost är det dags för en morgonsafari. Efter en uppiggande jakt efter spår för att se vad djuren haft för sig under natten, stannar ni till någonstans ute i bushen för en kopp kaffe eller te och en bensträckare.

När ni återvänder till er lodge är frukost serverad och därefter kan ni få följa med på en guidad vandring i bushen. Ni kommer att följas av er ranger och här får ni återigen chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå…

När ni återvänder får ni lite tid att njuta av den lugna afrikanska atmosfären – ta en siesta i värmen eller koppla av vid poolen – innan det på kvällen är det dags för ytterligare en tur ut i bushen i jakt på Afrikas vilda djur i skenet av strålkastarna. Vid återkomsten till lodgen bjuds det åter på en härlig middag och när ni sedan drar er tillbaka till er lodge kan ni kanske höra lejonen ryta i fjärran.

© Destination Sydafrika


Dag 3:
Efter morgonsafari och frukost är det dags att lämna bushen för den här gången och ni fortsätter resan söderut, mot kungadömet Swaziland. Ni kör in över gränsen via Jeppe's Reef och vidare mot Mhlambanyatsi söder om huvudstaden Mbabane, där ni bor 2 nätter på Foresters Arms.

Dag 4:
Idag utforskar ni Swaziland… Besök till exempel Ngwenya Glass Factory som ligger norr om huvudstaden Mbabane. Här kan ni få komma in i fabriken och se hur man blåser glas och också köpa en mängd olika glasföremål.

Lite längre söderut finner ni Malkerns Valley, som är mycket känt för den konst och hantverk som säljs här – det är nästan omöjligt att åka härifrån utan att köpa något! Mest känt är antagligen Swazi Candles.

Om ni vill kan ni istället få en guidad heldagstur där ni får en inblick i den swaziländska livsstilen och kulturen. Den här turen är helt unik, eftersom den inte följer en bestämd rutt. Vart ni åker och vad ni gör bestämmer ni tillsammans med er guide och ni får på detta sätt chansen att uppleva precis det ni vill.

Ni får chansen att prova på lokal mat och dryck, besöka en skola, handla på marknader, stanna till i huvudstaden, besöka en swaziländsk bondgård, upptäcka en nationalpark, göra ett besök i en kyrka, gå på en lokal fotbollsmatch… Ja, ni får helt enkelt chansen att göra precis vad ni vill! Denna tur måste förbokas.

© Destination Sydafrika


Dag 5:
Resan fortsätter söderut genom Swaziland och ni tar er ut ur landet via det sydöstra hörnet och resan fortsätter sedan till St Lucia, där bor ni på Elephant Coast Guest House.

Dag 6-8:
Ni får 3 hela dagar till ert förfogande att njuta av sol, bad och äventyr. St Lucia är känt för att erbjuda många spännande aktiviteter – ni kan bland annat paddla kajak eller prova på djuphavsfiske eller följ med vår fantastiske guide och prova på saltvattensflugfiske.

Vi rekommenderar också en tur till Cape Vidal för att sola, bada och snorkla – sandstränderna är långa och vita, vattnet är kristallklart och det finns gott om färggranna fiskar. Ta med picknick och njut av en heldag i lugn och ro.

Ni kan också få en guidad tur till Sodwana Bay, en av världens fem bästa platser för att dyka på korallrev och här bjuds ni även på fantastiska snorklingsmöjligheter.

Under en av kvällarna kan ni få vara med om en helt fantastisk upplevelse! Ni blir hämtade på kvällen och sedan beger ni er ut för att få chansen att se de gigantiska havssköldpaddorna som varje år kravlar sig upp på St Lucias stränder för att lägga sina ägg. Förutsätter resa under november – februari. Denna tur måste förbokas och det hjälper vi er gärna med.

© Destination Sydafrika


Om ni vill komma ännu längre bort kan ni få en guidad tur över gränsen till Moçambique och njuta av sol & bad och även få chansen att simma med delfiner! Lite lugnare är då en två timmars guidad båttur på Great St Lucia Lake där den största attraktionen är flodhästar och krokodiler, men ta även tillfället i akt att beundra det rika fågellivet.

Om ni vill uppleva lite mer av den afrikanska vildmarken kan ni ta en tur till Hluhluwe Imfolozi Park som ligger utanför St Lucia. Parken är ett av de äldsta reservaten i Sydafrika och etablerades redan 1895. Reservatet är mest känt för "Operation Rhino" som startades under 60-talet, då de lade mycket kraft på att rädda den vita noshörningen från utrotning.

Idag fokuserar man på att rädda den svarta noshörningen, vars antal har sjunkit kraftigt under det senaste årtiondet. I Hluhluwe Imfolozi Park finns ca 1/5 av världens noshörningsbestånd. Det blir i sådana fall en tidig morgon då ni blir upphämtade vid AmaZulu Lodge före solens uppgång och sedan blir det en heldag med safari. Er guide känner parken utan och innan och ni kommer att få lära er mängd intressanta saker om de växter och djur som finns i parken.

Observera att samtliga guidade turer måste förbokas.

© Destination Sydafrika


Dag 9:
Idag är det dags att lämna östkusten, så efter frukost reser ni till Durban och tar inrikesflyget till Kapstaden. På flygplatsen väntar en hyrbil och ni kör sedan till det mycket omtyckta Lézard Bleu Guest House.

Dag 10:
Besök Table Mountain - färden upp till toppen tar ungefär tio minuter med linbanan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden. På toppen finns det gott om stigar som leder till fantastiska utkikspunkter över Kapstaden, Table Bay, Robben Island och Kaphalvön.

Beroende på hur mycket tid ni vill lägga på att undersöka Table Mountain kan ni idag också hinna med att besöka den vackra Kirstenbosch Botanical Gardens som ligger på Table Mountains sluttningar.

Kanske vill ni hellre fortsätta er dag med lite shopping! Strax norr om Kapstaden ligger Canal Walk och här kan ni med all säkerhet tillbringa resten av dagen.

Om inte det lockar kan ni besöka Rhodes Memorial och avnjuta en härlig lunch med underbar utsikt eller ta er upp till toppen av Signal Hill. Detta är en vacker utsiktsplats där man kan överblicka Kapstadens centrum, Lion's Head, Table Mountain, hamnen och Robben Island. Alldeles nedanför utsiktsplatsen avfyras ett kanonskott varje dag klockan 12.00 från den så kallade Noon Gun, detta är en gammal tradition i Kapstaden med anor från början av 1900-talet.

© Destination Sydafrika


Dag 11:
Idag tar ni en tur ut på Kaphalvön och reser till de historiska platserna Godahoppsudden och den lite sydligare och något högre belägna Cape Point. Stanna till i Hout Bay och besök World of Birds innan resan fortsätter längs Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång vacker kustväg.

Besök Simon's Town och den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafrikanska pingviner som bor vid Boulder's Beach innan ni fortsätter resan söderut. Väl framme vid Cape Point tar ni er upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Utsikten är fantastisk och härifrån kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni antingen kan ta er till via en vandringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen.

På vägen tillbaka rekommenderar vi att ni reser via M65 och stannar till vid The Cape Farmhouse, ett underbart gammalt hus som ligger mycket vackert till. Här kan ni avnjuta en härlig fika och det är också ett utmärkt tillfälle till lite annorlunda shopping på Red Rock Tribal och Imhoff Farm.

Dag 12:
Det är nästan ett måste att besöka vindistrikten och det kommer ni inte att ångra. I området runt Stellenbosch finns Sydafrikas äldsta vinrutt och här finns hundratals vinodlingar representerade. Staden Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk universitetsstad med några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil.

© Destination Sydafrika


Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar. Staden grundades 1688 av hugenotterna som på grund av religiös förföljelse fick fly från Frankrike och det franska arvet märks tydligt genom de många kaféer, franska restauranger, bistros, boutiquer och gallerier som kantar huvudgatan. Staden är också Sydafrikas "mat- och vinhuvudstad" – många av Sydafrikas bästa restauranger finns här!

Paarl har trots att staden är relativt stor en lantlig känsla eftersom vingårdar växer emellan bostadsområden och området är känt för sina utsökta röda viner i världsklass. Norr om er har ni Wellington, vars vinrutt är en av de yngsta i Sydafrika trots att vinodling har förekommit i området sedan sent 1600-tal. Ytterligare ett stycke norrut ligger Swartland, vars vinrutt sträcker sig från Darling i väst till Porterville i öst och inkluderar Malmesbury, Riebeek Valley och Piketberg.

Dag 13:
Idag kan ni få en inblick i en del av Sydafrikas historia. Följ med på den guidade turen Cape Town Walk to Freedom tar er till en rad olika intressanta platser runt om i Kapstaden.

Sist men inte minst blir det ett besök till Robben Island. Denna historiska ö ligger strax utanför Kapstaden och det var här som Nelson Mandela satt fängslad i nästan tre decennier. Denna tur bör förbokas, hör med oss så fixar vi det!

© Destination Sydafrika


Dag 14:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit… När det är dags tar ni er till flygplatsen, lämnar tillbaka er hyrbil och tar flyget hem till Sverige igen. Men ni återvänder väl snart?


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka och full försäkring
2 nätter på nThambo Tree Camp, Klaserie Nature Reserve, inkl. helpension
2 nätter på Foresters Arms, Swaziland, Standard Room, inkl. frukost
4 nätter på Elephant Coast Guest House, St Lucia, Standard Room, inkl. frukost
5 nätter på Lézard Bleu Guest House, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
4 safariturer i Klaserie Nature Reserve
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans - vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Extrakostnader för hyrbil


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen