In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Madikwe & Western Cape


JOHANNESBURG MADIKWE GAME RESERVE KAPSTADEN HERMANUS FRANSCHHOEK


14 dagar/13 nätter

Efter ett kort stopp i Johannesburg fortsätter ni nordöst till underbara Madikwe Game Reserve där ni får några härliga dagar ute i bushen. Resan tar er sedan söderut till Kapstaden där ni får uppleva mycket av vad denna vackra stad har att erbjuda. Ni besöker den mysiga kuststaden Hermanus innan er sydafrikaresa avslutas i Franschhoek i Sydafrikas vackra vindistrikt.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och kör City Lodge Fourways i 2 nätter. I närheten av ert hotell ligger Montecasino som erbjuder restauranger, affärer, biografer, nattklubbar och så klart spelmaskiner av alla de slag. Precis intill hotellet ligger också restaurangen Karoo Cattle and Land där ni är garanterade en fantastisk måltid.


Dag 2:
Johannesburg har en mängd olika aktiviteter att bjuda på. Ta ett steg tillbaka i tiden i Gold Reef City, besök Cradle of Humankind och Sterkfontein Caves, shoppa eller följ med på Hop-on-Hop-off-buss som går runt i Johannesburg och där ni får chansen att se några av stadens många sevärdheter.

Dag 3:
Efter frukost lämnar ni Johannesburg för denna gång och ni tar er nordost till vackra Madikwe Game Reserve som ligger alldeles vid gränsen till Botswana. Madikwe är ett av Sydafrikas största reservat på hela 70 000 hektar och är helt malariafritt. Här bor ni på Thakadu River Camp i 3 nätter.

Redan på eftermiddagen är det dags för er första safaritur. Ni beger er ut i bushen med öppna fordon för att få er första skymt av det vilda Afrika, och i solnedgången stannar ni för en drink innan ni fortsätter leta efter de nattaktiva djuren. När ni återvänder till lodgen blir det en härlig middag och när ni drar er tillbaka till ert rum kan ni, om ni har tur, kanske höra lejonen ryta i fjärran.

Dag 4-5:
Ni blir väckta i gryningen och efter en lätt fika beger ni er sedan ut på safari i jakt på The Big Five (elefant, buffel, lejon, noshörning och leopard). Förutom The Big Five finns här även många andra djur såsom t.ex. flodhäst, giraff, vildhund, hyena (både brun och fläckig hyena) samt gepard.

Tillsammans med de vida öppna slätterna och Marico River, som flyter genom den östra delen av reservatet, finns här en mängd olika habitat. Närheten till Kalahariöknen medför att det finns en viss överlappning mellan olika djurarter från båda ekosystem, det finns alltså en väldigt stor variation i Madikwe.

När ni återvänder till lodgen är frukost serverad och resten av dagen tillbringar ni som ni vill. Efter lunch är det dags för ytterligare en tur ut i bushen i jakt på Afrikas vilda djur i skenet av strålkastarna.

© Destination Sydafrika


Dag 6:
Efter morgonsafari och frukost tar ni er tillbaka till Johannesburg. Här lämnar ni tillbaka er hyrbil och tar på eftermiddagen ett inrikesflyg till Kapstaden. När ni på kvällskvisten kommer fram till Kapstaden hämtar ni ut en ny hyrbil och åker till Primi Seacastle där ni stannar i 4 nätter.

Boendet ligger vackert till precis vid havet i härliga Camps Bay och här bor ni inom gångavstånd till Camps Bays många restauranger och härliga uteliv.

Dag 7:
Färden upp till toppen av Table Mountain tar cirka tio minuter med linbanan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden. På toppen finns det gott om stigar som leder till fantastiska utkikspunkter över Kaphalvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay. Det finns också kortare promenader eller så kan ni följa med på en guidad tur.

Beroende på hur lång tid ni spenderar uppe på berget kan ni idag eventuellt även besöka den vackra Kirstenbosch Botanical Gardens som ligger på Table Mountains sluttningar. I denna botaniska trädgård finns nästan 50 procent av Kaphalvöns flora representerad. Här finns gott om stenbelagda stigar som slingrar sig genom trädgårdslandskapen och skogarna.

På eftermiddagen kan ni åka in till Victoria & Alfred Waterfront. Där finns nog det mesta man kan önska sig – restauranger, pubar, affärer, marknader och en väldigt mysig atmosfär.

Dag 8:
Om ni vill få en inblick i en del av Sydafrikas historia kan ni idag följa med på den guidade turen Cape Town Walk to Freedom. Turen finns som både hel- och halvdagstur och tar er till en rad olika intressanta platser runt om i Kapstaden. Ni besöker bland annat Bo-Kaap och Malay Quarter, innan ni åker vidare till District Six varpå ni besöker några av Kapstaden kåkstäder. Heldagsturen inkluderar även ett besök till Robben Island.

© Destination Sydafrika


Dag 9:
Idag kan ni göra en heldagsutflykt söderut till Cape Point och Godahoppsudden. Följ kusten till Hout Bay varifrån ni tar Chapman's Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kurvor och med klippor som störtar direkt ned i havet.

Chapman's Peak Drive slutar i Noordhoek och vägen tar er nu till östra sidan av Kaphalvön och Simon's Town, där ni måste passa på att besöka den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafrikanska pingviner som bor vid Boulder's Beach. Detta är ett av de få ställen där dessa fascinerande fåglar går att se på så nära håll – de är nyfikna och vänliga, men de vill inte bli klappade.

Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och antingen ta linbanan eller gå upp – 120 steg leder upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni antingen kan ta er till via en vandringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen.

På vägen tillbaka rekommenderar vi att ni reser via M65 och stannar till vid The Cape Farmhouse, ett underbart gammalt hus som ligger mycket vackert till. Här kan ni avnjuta en härlig fika och det är också ett utmärkt tillfälle till lite annorlunda shopping på Red Rock Tribal och Imhoff Farm.

Tänk på att detta är en heldagstur och om ni vill hinna med alla stopp så måste ni få en tidig start på dagen.

Dag 10:
Då har det blivit dags att lämna Kapstaden bakom er, men ni ska inte köra så långt idag, utan ni tar er till mysiga Hermanus. Här kommer ni att bo på On the Cliffs Guest House i 2 nätter.

I Hermanus finns massor av små mysiga caféer och restauranger och alla erbjuder en fantastisk utsikt. Det finns också en del vingårdar i området där det produceras prisvinnande viner och vi kan rekommendera Bouchard Finlayson, som är en otroligt vacker gård.

© Destination Sydafrika


Dag 11:
Hermanus är känd som en av världens bästa platser för att beskåda valar från land. Så om ni kommer hit under valsäsongen, som är under juni till november, kan ni idag vandra längs klipporna för att spana efter valarna ute i bukten. Om ni skulle vilja kan ni även få följa med på en guidad tur ut på havet för att komma riktigt nära dessa magnifika djur. Turen tar 2-2,5 timmar och avgår 3 gånger per dag. Denna tur måste förbokas och det hjälper vi er gärna med.

Om ni hellre vill kan ni idag göra en dagsutflykt till Afrikas sydligaste punkt Cape Agulhas. Här möts de två stora världshaven Atlanten och Indiska Oceanen, och färden dit går dels längs den vackra kusten och dels genom delar av Cape Overberg där det produceras prisvinnande viner.

Alternativ kan ni få vara med om ett möte med den mäktiga vithajen. Turen utgår från den lilla hamnen Kleinbaai och ni tillbringar ca 4 timmar ute till havs. Ni får lära er mer om hajarna och ni får också, om ni skulle känna er modiga, chansen att gå ned i buren för att se hajarna från under vattenytan – all utrustning tillhandahålls och ingen erfarenhet krävs. Ni bjuds på en lätt lunch under dagen och när ni återkommer till land blir det eftermiddagsfika. Denna tur bör förbokas, hör med oss för mer information.

Dag 12:
Er resa går vidare och ni tar er till Franschhoek i de vackra vindistrikten. Här bor ni på Maison Chablis Guest House i 2 nätter. Här bor ni inom gångavstånd till många av stadens härliga restauranger.

Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar. Stad¬en grundades 1688 av hugenotterna som på grund av religiös förföljelse fick fly från Frankrike och det franska arvet märks tydligt genom de många kaféer, franska restauranger, bistros, boutiquer och gallerier som kantar huvudgatan. Staden är också Sydafrikas "mat- och vinhuvudstad" – några av landets bästa restauranger finns här!

Här finns många vingårdar att besöka, såsom Vrede en Lust, Grande Provence, Môreson, Graham Beck och Boschendal för att bara nämna några. Eftersom det inte är så långt att åka från Hermanus så kan ni ju stanna till vid ett par redan i dag.

© Destination Sydafrika


Dag 13:
Franschhoek, tillsammans med Stellenbosch, är kanske de mest välkända orterna i Sydafrikas vindistrikt. Här finns oändliga möjligheter att besöka vingårdar och ta guidade turer i vinkällare och njuta av de utsökta viner som tillverkas här.

Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk universitetsstad med några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil. Här finns också Oom Samie se winkel ("Farbror Samies affär" på afrikaans) – en affär som förflyttar er 200 år tillbaka i tiden och där ni kan köpa det mesta – sötsaker, kläder, te, frukt, kryddor… I området runt Stellenbosch finns Sydafrikas äldsta vinrutt och här finns hundratals vinodlingar representerade.

En bit längre norrut ligger Paarl, som är känt för sina utsökta röda viner i världsklass. En mycket välkänd vinkällare är KWV som erbjuder provningar av mängder av viner och också goda likörer. Ni kommer inte att hinna med att besöka alla områden utan välj de som lockar er mest! Självklart finns det även guidade turer som tar er till olika vingårdar om ni inte vill åka runt på egen hand.

Dag 14:
Er resa närmar sig sitt slut och när det är dags åker ni till flygplatsen, där ni lämnar tillbaka er hyrbil och sedan tar flyget hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni haft en fantastisk resa i Sydafrika och förhoppningsvis kommer ni snart tillbaka igen!


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka och full försäkring
2 nätter på City Lodge Fourways, Johannesburg, Standard Room, inkl. frukost
3 nätter på Thakadu River Camp, Madikwe Game Reserve, Standard Tented Suite, inkl. helpension
4 nätter på Primi Seacastle, Kapstaden, Standard Non-Seaview Room, inkl. frukost
2 nätter på On the Cliffs Guest House, Hermanus, Ground Floor Standard Room, inkl. frukost
2 nätter på Maison Chablis Guest House, Franschhoek, Standard Room, inkl. frukost
6 safariturer i Madikwe Game Reserve
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans - vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Extrakostnader för hyrbil


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen