In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Krugerparken & Kapstaden


KRUGERPARKEN BALULE NATURE RESERVE KAPSTADEN

10 dagar/9 nätter

Er resa i Sydafrika börjar i underbara Krugerparken där ni på egen hand får chansen att upptäcka denna välkända nationalpark. Ni fortsätter sedan till ett privat reservat, Balule Nature Reserve, där ni får uppleva den afrikanska bushen på ett annat sätt, denna gång i öppna fordon med professionell guide. Innan resan avslutas får ni upptäcka vackra Kapstaden, en av världens vackraste städer!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg tar ni direkt ett anknytande flyg till Nelspruit. Väl framme hämtar ni ut en hyrbil och åker in i Krugerparkden och vidare till Skukuza Camp där ni stannar i 2 nätter. Skukuza Camp är ett av det största lägren inne i Krugerparken och ligger precis söder om Sabie River i ett grönskande område med mycket träd. Här bor ni bland annat nära Lake Panic, som är en damm vars fågelgömsle är mycket välbesökt av fågelskådare.

© Destination Sydafrika

Dag 2:
Idag beger ni er ut på upptäcktsfärd i Krugerparken. Ge er ut så snart solen kommer upp och njut sedan av en heldag ute i parken. Ta det med ro och passa på att uppleva vildmarken och spana efter parkens alla djur – både stora och små. Här har ni chansen att se The Big Five – elefant, noshörning, buffel, lejon & leopard – och självklart mycket annat också.

Om ni inte vill köra runt på egen hand finns det guidade turer som ni kan följa med på, dessa guidade turer kan även vara ett bra komplement till att enbart köra på egen hand.

Dag 3:
Resan går vidare och efter frukost lämnar ni Krugerparken, men än är det inte slut på safari! Ni åker till Balule Nature Reserve där ni ska stanna på Sausage Tree Safari Camp i 2 nätter.

I Balule Nature Reserve har man rivit det stängsel som tidigare omringade reservatet och det är nu helt öppet in till Krugerparken och reservatet är således en del av Greater Kruger National Park. På eftermiddagen ger ni er ut i öppna fordon och er ranger kommer att göra sitt yttersta för att visa er både stora och små djur och ni kommer också få lära er mycket intressant om såväl växter som träd. Ni stannar till i solnedgången och avnjuter en drink och efter solens nedgång fortsätter safarin i skenet av en spotlight på jakt efter att få se de nattaktiva djuren. När ni kommer tillbaka till lodgen bjuds ni på en härlig middag.

Dag 4:
Ni väcks i gryningen och efter en lätt frukost är det dags för en morgonsafari. Efter en uppiggande jakt efter spår för att se vad djuren haft för sig under natten, stannar ni till någonstans ute i bushen för en kopp kaffe eller te och en bensträckare.

Tillbaka i lodgen blir det frukost och resten av dagen tillbringas helt efter eget behag. Ni kan till exempel få följa med på en guidad vandring i reservatet. Ni kommer att följas av er ranger eller tracker och här får ni återigen chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå… OBS! Gäller endast personer över 12 år.

© Destination Sydafrika

På eftermiddagen beger ni er ut på ytterligare en safaritur. Eftersom ni är ute i bushen befinner ni er långt från stadsljus som lyser upp himlen. Ni kan därför här beskåda en otroligt vacker stjärnbeströdd himmel.

Dag 5:
Dagen börjar med en sista safaritur och frukost innan färden går vidare. Ni tar er till flygplatsen i Hoedspruit där ni lämnar tillbaka er hyrbil och tar ett inrikesflyg med destination Kapstaden. När ni kommer fram hämtar ni ut en ny hyrbil och tar er till Cape Riviera där ni stannar i 5 nätter.

Dag 6:
Börja med ett besök till Table Mountain. Färden upp till toppen tar cirka tio minuter med linbanan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden. På toppen finns det gott om stigar som leder till fantastiska utkikspunkter över Kaphalvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay. Det finns också kortare promenader eller så kan ni följa med på en guidad tur.

Ni kan också hinna besöka den vackra Kirstenbosch Botanical Gardens. Här finns en stor del av Sydafrikas 20 000 inhemska växtarter och nästan 50 procent av Kaphalvöns flora. Nyligen invigdes här även den så kallade The Boomslang som är en gångväg som går högt upp bland trädtopparna och som bjuder på underbar utsikt över den botaniska trädgården och dess omgivningar.

Dag 7:
Om ni vill få en inblick i en del av Sydafrikas historia kan ni idag följa med på den guidade turen Cape Town Walk to Freedom. Turen finns som både hel- och halvdagstur och turen tar er till en rad olika intressanta platser runt om i Kapstaden. Ni besöker bland annat Bo-Kaap och Malay Quarter, innan ni åker vidare till District Six varpå ni besöker några av Kapstaden kåkstäder. Här avslutas halvdagsturen.

© Destination Sydafrika

Heldagsturen inkluderar även ett besök till Robben Island. Denna historiska ö ligger strax utanför Kapstaden och det var här som Nelson Mandela satt fängslad i nästan två decennier. Ni får en guidad busstur runt ön där ni bland annat besöker de stenbrott där fångarna tvingades arbeta samt en guidad rundvandring inne i fängelset. Har ni tur är er guide en före detta politiskt fånge som visar er runt och som med inlevelse berättar om vad som hände innanför de höga murarna på Robben Island. Denna tur måste förbokas, hör med oss för mer information!

Dag 8:
Fortsätt att utforska vackra Kapstaden. Mitt i staden ligger Company Gardens, Sydafrikas äldsta park med anor från mitten av 1600-talet. Här hittar ni bland annat en vacker rosenträdgård, ett aviarium samt många välmatade ekorrar. Ni kan också besöka South African Museum och stadens planetarium. I de centrala delarna ligger också Castle of Good Hope som är Sydafrikas äldsta bevarade byggnad. Detta fort byggdes av Jan van Riebeeck år 1652 och idag finns här bland annat ett militärmuseum.

Alternativt kan ni lämna storstaden för en dag och bege er norrut längs västkusten. Bara några mil norr om Kapstaden ligger Bloubergstrand, varifrån de berömda fotona på Table Mountain som reser sig bakom den glittrande Table Bay är tagna. Om ni vill kan ni också göra en liten avstickare österut och ta vägen via den lilla staden Darling, som har en alldeles egen vinrutt med ett antal vingårdar som producerar vin av mycket hög kvalitet.

Ytterligare en bit norrut hittar ni sedan Langebaan, en av världens bästa platser för vindsurfning. Alldeles intill Langebaan ligger West Coast National Park, med Langebaan Lagoon som mittpunkt, och som är mest känt för sina ändlösa gyllene sandstränder och azurblå vatten och ett oerhört rikt fågelliv.

Här finner ni också en mycket speciell restaurang, Die Strandloper. Mitt på stranden ligger denna informella restaurang, där ni får äta så mycket ni orkar av underbart färska delikatesser från havet. Restaurangen har inte öppet alla dagar i veckan så kom ihåg att boka bord!

© Destination Sydafrika

Dag 9:
Idag kan ni göra en heldagsutflykt söderut till Cape Point och Godahoppsudden. Följ kusten tills ni når Hout Bay, en pittoreskt liten stad som ligger perfekt i en vindskyddad bukt, omgiven av berg. Från Hout Bay löper Chapman's Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kurvor och med klippor som störtar direkt ned i havet.

Chapman's Peak Drive slutar i Noordhoek och vägen tar er nu till östra sidan av Kaphalvön och Simon's Town, en charmig liten stad med många gamla, fina hus längs huvudgatan och små mysiga affärer, restauranger och kaféer. Här måste ni passa på att besöka den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafrikanska pingviner som bor vid Boulders Beach.

Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och antingen ta linbanan eller gå upp – 120 steg leder upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni antingen kan ta er till via en vandringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen. Här hittar ni också Two Oceans Restaurant som är välkänd för den fantastiska utsikten över havet och för de underbara fisk- och skaldjursrätter som serveras där.

På vägen tillbaka rekommenderar vi att ni reser via M65 och stannar till vid The Cape Farmhouse, ett underbart gammalt hus som ligger mycket vackert till. Här kan ni avnjuta en härlig fika och det är också ett utmärkt tillfälle till lite annorlunda shopping på Red Rock Tribal och Imhoff Farm.

Dag 10:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit och när det är dags beger ni er tillbaka till flygplatsen. Här lämnar ni tillbaka er hyrbil och tar sedan flyget hem igen. Efter en underbar tid i två av Sydafrikas mest välkända platser har ni säkert massor med fantastiska minnen. Och vi har en känsla av att ni kommer komma tillbaka.

KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019


I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) 10 dagar, obegränsad körsträcka och full försäkring
2 nätter på Skukuza Camp, Krugerparken, Bungalow BD2E, self catering
2 nätter på Sausage Tree Safari Camp, Balule Nature Reserve, Standard Room, inkl. helpension
5 nätter på Cape Riviera, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
4 safariturer i Balule Nature Reserve
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans - vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Parkavgift Krugerparken
Parkavgift Balule Nature Reserve
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Extrakostnader för hyrbil


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen