In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Kapstaden, Garden Route & safari


KAPSTADEN FRANSCHHOEK OUDTSHOORN KNYSNA KARIEGA GAME RESERVE

14 dagar/13 nätter

Denna härliga resa börjar i Kapstaden, en av världens vackraste städer, där ni får upptäcka mycket av vad staden har att erbjuda. I Franschhoek besöker ni världsberömda vingårdar och sedan fortsätter resan längs Garden Route där det blir det tid för sol, bad och äventyr. Resan avslutas på en lodge i ett av reservaten utanför Port Elizabeth, där ni får uppleva häftig safari.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni anländer i Sydafrika på Cape Town International Airport hämtar ni ut er hyrbil och påbörjar er resa in mot Kapstaden där ni ska bo 4 nätter.

Efter den långa resan kan det kanske vara skönt att ta det lite lugnt idag, besök till exempel Victoria & Alfred Waterfront. Här finns marknader, restauranger och pubar, men också Two Oceans Aquarium, där ni kan se många av de två havens invånare på nära håll - kul för både vuxna och barn! På kvällen kan ni njuta av god mat och dryck på någon av Kapstadens härliga restauranger.

© Destination Sydafrika


Dag 2:
Besök Table Mountain - färden upp till toppen tar ungefär tio minuter med linbanan. På toppen finns det gott om stigar som leder till fantastiska utkikspunkter över Kapstaden, Table Bay, Robben Island och Kaphalvön.

Idag kan ni också hinna med att besöka den vackra Kirstenbosch Botanical Gardens som ligger på Table Mountains sluttningar. Eller så vill ni kanske hellre fortsätta er dag med lite shopping! Strax norr om Kapstaden ligger Canal Walk och här kan ni med all säkerhet tillbringa resten av dagen.

Dag 3:
Idag kan ni få en inblick i en del av Sydafrikas historia om ni följer med på den guidade turen Cape Town Walk to Freedom tar er till en rad olika intressanta platser runt om i Kapstaden. Sist men inte minst blir det ett besök till Robben Island. Denna historiska ö ligger strax utanför Kapstaden och det var här som Nelson Mandela satt fängslad i nästan tre decennier.

© Destination Sydafrika


Dag 4:
Idag reser ni söderut till Kaphalvön och reser till de historiska platserna Godahoppsudden och den lite sydligare och något högre belägna Cape Point. Stanna till i Hout Bay och besök World of Birds innan resan fortsätter längs Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång vacker kustväg.

Besök Simon's Town och den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafrikanska pingviner som bor vid Boulder's Beach innan ni fortsätter resan söderut. Väl framme vid Cape Point tar ni er upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet.

På vägen tillbaka rekommenderar vi att ni reser via M65 och stannar till vid The Cape Farmhouse, ett underbart gammalt hus som ligger mycket vackert till. Här kan ni avnjuta en härlig fika och det är också ett utmärkt tillfälle till lite annorlunda shopping på Red Rock Tribal och Imhoff Farm.

Dag 5:
Idag tar ni er till Franschhoek i de vackra vindistrikten och här stannar ni i 2 nätter. Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar. Staden grundades 1688 av hugenotterna som på grund av religiös förföljelse fick fly från Frankrike och det franska arvet märks tydligt genom de många kaféer, franska restauranger, bistros, boutiquer och gallerier som kantar huvudgatan. Staden är också Sydafrikas "mat- och vinhuvudstad" – många av Sydafrikas bästa restauranger finns här!

© Destination Sydafrika


Dag 6:
Ni kommer att bo väldigt bra till för att undersöka vindistrikten. I området runt Franschhoek finns många vingårdar att besöka, såsom Vrede en Lust, Grande Provence, Môreson, Graham Beck och Boschendal för att bara nämna några.

Här finns också The Franschhoek Wine Tram, ett tåg som går mellan olika vingårdar strax utanför Franschhoek. Detta är ett lugnt att stillsamt sätt att uppleva den vackra dalen med dess böljande vinodlingar. Tåget har öppna sidor så att ni till fullo kan njuta av de vackra omgivningarna under turens gång.

Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk universitetsstad med några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil. Här finns Sydafrikas äldsta vinrutt och här finns hundratals vinodlingar representerade.

Norr om er har ni Paarl, där ni bland annat hittar KWV och Fairview, som förutom vin också producerar ost. Här finns också Spice Route kan ni provsmaka biltong (torkat kött som är väldigt typiskt sydafrikanskt) choklad, besöka ett ölbryggeri, glasblåseri och konstgalleri och äta god mat på flera olika restauranger.

Dag 7:
Ni lämnar Franschhoek och reser österut längs den fantastiskt vackra vägen Route 62 som tar er genom ett härligt landskap med mäktiga klippor, vattendrag och överflöd av träd och växter. Slutmålet är Oudtshoorn, där ni ska bo över natten.

© Destination Sydafrika


Dag 8:
Besök någon av alla de strutsfarmar som Oudtshoorn framförallt är så känt för. Ta en guidad tur på farmen och har ni tur kan ni även få rida på en av strutsarna! Cango Caves ligger strax utanför Oudtshoorn. Följ med på en guidad tur och upptäck dessa spektakulära underjordiska grottor där några av världens absolut största stalagmitformationer finns.

När ni är i området kan ni även göra ett besök på Cango Wildlife Ranch, speciellt om ni har barn med er. Här erbjuds ni möjligheter att klappa geparder och dyka med nilkrokodiler! Alla intäkter går till att föda upp utrotningshotade djur.

Dagens slutliga resmål är Knysna – som uttalas Najsna – mitt på vackra Garden Route och från Oudtshoorn reser ni söderut via det otroligt vackra bergspasset Outeniqua Pass där utsikten är helt hänförande. Ni bor i Knysna i 4 nätter.

Dag 9:
Om ni vill ge er ut på havet kan ni idag få följa med på en val- och delfinsafari! Färden går bland annat till den stora sälkolonin som finns i området där ni får se tusentals sälar och kanske även hajar som trivs bra i dessa vatten. Ta också chansen att njuta av det rika fågellivet. Denna tur bör förbokas och det hjälper vi er gärna med.


Observera att valsäsongen varar juli – november. Övrig tid på året kan ni njuta av en delfinsafari! Kom ihåg att detta är vilda djur och det finns inga garantier för vad ni kommer att få se.

Besök gärna också Monkeyland, ett unikt reservat för en rad olika primater som definitivt är värt ett besök. Här finns också Birds of Eden, ett aviarium där tidigare inburade fåglar från hela världen nu kan flyga fritt.

Dag 10:
Tillbringa dagen i Knysna och upptäck de härliga restauranger, pubar och intressanta affärer som passar alla smaker. På vägen in mot centrum finns en stor marknad som är öppen alla dagar i veckan. Här hittar ni vackra smycken, snidade träfigurer, stenskulpturer och mycket mer.

Knysnas lagun är hem till ett otal fågel- och djurarter och är en av få platser i världen där man odlar ostron – dessa ostron anses faktiskt vara bäst i världen! Lagunen är också omgiven av två imponerande klippor som kallas Knysna Heads. Man kan nå en av dessa klippor med bil för att njuta av den fantastiska utsikten över lagunen och den andra kan besökas genom att ta en båttur till Featherbed Nature Reserve. Denna tur bör förbokas.

Om ni vill se något annorlunda, föreslår vi att ni besöker Timber Village som ligger i Welbedacht Valley bara några kilometer utanför Knysna. Här finns de vackraste handgjorda möbler i alla möjliga träslag.

Dag 11:
Idag kanske en liten resa till det natursköna området Tsitsikamma National Park kan vara något. Området börjar några mil öster om Knysna och regionen utgörs av den klippiga kustlinjen som omges av höga berg, hav, floder och en magnifik inhemsk skog med ett rikligt djurliv. Här kan ni också prova på mängder av olika aktiviteter som dykning, uttersafari och forsränning eller varför inte ta leka Tarzan och svinga er i trädtopparna i en Canopy Tour?

Vill ni hellre njuta av sol och bad råder det ingen brist på stränder att välja mellan…

© Destination Sydafrika


Dag 12:
Idag har det blivit dags att lämna Knysna och ni reser till en av de safarlodger som finns i området öster om Port Elizabeth. Det blir en kvällssafari redan första dagen. Ni beger er ut i bushen med öppna fordon för att få er första skymt av det vilda Afrika, och i solnedgången stannar ni för en drink innan ni fortsätter leta efter de nattaktiva djuren. När ni återvänder till lodgen blir det en härlig middag och när ni drar er tillbaka till er lodge kan ni kanske höra lejonen ryta i fjärran.

Dag 13:
Ni blir väckta i gryningen och efter en lätt frukost beger ni er sedan ut på safari i jakt på the Big Five (elefant, buffel, lejon, noshörning och leopard).

När ni återvänder till er lodge är en storslagen brunch serverad och därefter får ni tid att njuta av den lugna afrikanska atmosfären – ta en siesta i värmen eller koppla av vid poolen. På kvällen är det dags för ytterligare en tur ut i bushen i jakt på Afrikas vilda djur i skenet av strålkastarna.

Dag 14:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit och efter er morgonsafari och brunch är det dags att lämna vildmarken för denna gång. Ni tar er till flygplatsen i Port Elizabeth, där påbörjar er resa hem igen. Förhoppningsvis har ni bagaget fullt av underbara minnen från er lika underbara vistelse regnbågsnationen Sydafrika och självklart med önskan om att en gång återvända!

© Destination SydafrikaKONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 hyrbil under hela resan med obegränsad körsträcka & full försäkring
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka & full försäkring
4 nätter på Cape Riviera Guest House, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
2 nätter på Maison Chablis Guet House, Franschhoek, StandardRoom, inkl. frukost
1 natt på La Plume Guest House, Oudtshoorn, Luxury Room, inkl. frukost
4 nätter på Knysna Country House, Knysna, Standard Room, inkl. frukost
2 nätter på Kariega Main Lodge, Kariega Game Reserve, Chalet, inkl. helpension
4 safariturer i KariegaGame Reserve
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans – vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Parkavgifter
Extrakostnader för hyrbil


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen