In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Djur och natur i Sydafrika


KRUGERPARKEN SWAZILAND ST LUCIA LA LUCIA UNDERBERG STORMS RIVER
OUDTSHOORN SWELLENDAM HERMANUS

21 dagar/20 nätter

En resa med djur och naturen i fokus! Resan börjar med några dagar i Krugerparken, där ni får upptäcka den afrikanska bushen på egen hand. Via Swaziland reser ni till St Lucia, där ni bland annat får safari i Hluhluwe Imfolozi Park. Ni reser vidare till Drakensbergen innan ni uppleva underbara Garden Route, där blir det gott om tid för sol, bad och äventyr. Äventyret avslutas i mysiga Hermanus.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni anländer på O.R. Tambo International Airport i Johannesburg tar ni ett inrikesflyg norrut till Hoedspruit, där ni hämtar ut er hyrbil och påbörjar er resa in i Krugerparken. Era första dagar handlar om safari och ni stannar era första 2 nätter i Satara Camp.

© Destination Sydafrika


Dag 2:
Idag fortsätter ni er upptäcktsfärd med safari i Krugerparken. Njut av dagen, ta det med ro och passa på att uppleva vildmarken och spana efter parkens alla djur – både stora och små. Här har ni chansen att se the Big Five – elefant, noshörning, buffel, lejon & leopard.

Dag 3:
Er sista dag i Krugerparken reser ni söderut till Lower Sabie Camp. Lägret ligger vid Sabie River med Lebombo Mountains i bakgrunden och här kan ni luta er tillbaka och skåda alla de djur som kommer ned till floden för att dricka.

Dag 4:
Idag reser ni er in i det vackra kungadömet Swaziland, där ni bor på Mlilwane Wildlife Sanctuary. På vägen kan ni t.ex. besöka Ngwenya Glass Factory, där ni kan få komma in i fabriken och se hur man blåser glas och också köpa en mängd olika glasföremål.

Dag 5:
Vill ni se lite mer av landet finner ni Ezulwini Valley längre söderut och inte långt därifrån ligger Malkerns Valley, som är mycket känt för den konst och hantverk som säljs här. Mest känt är antagligen Swazi Candles, där ni kan få se hur de fantastiskt vackra ljusen produceras.

© Destination Sydafrika


Om ni vill kan ni istället få en guidad heldagstur där ni får en inblick i den swaziländska livsstilen och kulturen. Hör med oss för mer information.

Dag 6:
Resan går vidare söderut genom Swaziland och ni kör ut ur Swaziland i det sydöstra hörnet av landet och kör till St Lucia, på Sydafrikas östkust i Zululand, där ni ska bo på Elephant Coast Guest House i 4 nätter.

Från St Lucia i söder till Moçambique i norr sträcker sig iSimangaliso Wetland Park, en av Sydafrikas största parker, som tidigare hette Greater St Lucia Wetland Park.

Dag 7:
Idag ska ni få vara med på en guidad safaritur i närliggande Hluhluwe Imfolozi Park, där ungefär 1/5 av världens alla noshörningar finns. Ni hämtas upp tidigt på morgonen så att ni kan ge er ut i parken innan dagens hetta får djuren att söka skydd. Det blir en heldag med safari i parken, ett utmärkt sätt att få uppleva denna park som skiljer sig något mot vad ni tidigare upplevt i Krugerparken.

© Destination Sydafrika


Dag 8-9:
Det blir ett par härliga dagar i St Lucia. St Lucia är känt för att erbjuda många spännande aktiviteter – ni kan bland annat paddla kajak eller prova på djuphavsfiske eller följ med vår fantastiske guide och prova på saltvattensflugfiske.

Besök också Cape Vidal med dess långa vita stränder och fina möjligheter att snorkla, pröva fiskelyckan, paddla kajak på sjön eller ta en ridtur i parken eller längs stranden. Ni kan också få en guidad tur till Sodwana Bay, en av världens fem bästa platser för att dyka på korallrev och här bjuds ni även på fantastiska möjligheter att snorkla. Ett lite lugnare äventyr får ni på en guidad tur på Great St Lucia Lake, där huvudattraktionen är flodhästar och krokodiler men ta även tillfället i akt att beundra det rika fågellivet.

En av dessa dagar kan avslutas med en fantastisk upplevelse! Om ni vill kan ni följa med på en nattlig tur och få chansen att se de gigantiska havssköldpaddorna som varje år kravlar sig upp på St Lucias stränder för att lägga sina ägg (förutsätter resa under november – februari). Hör med oss om ni är intresserade!

Dag 10:
Det har blivit dags att lämna St Lucia och ni reser söderut till La Lucia där ni stannar över natten på La Lucia B&B. Upptäck Durbans kilometerlånga sandstränder och rika kulturliv under eftermiddagen!

Dag 11:
Idag reser ni mot de vackra Drakensbergen, där ni tar in på Moorcroft Manor och stannar i 2 nätter.


Dag 12:
Dettaär en bra utgångspunkt för att utforska de södra delarna av Drakensbergen. Området är ett paradis för friluftsentusiaster oavsett om man är här för att vandra, bara njuta av det rika fågellivet eller delta i några av de många äventyr som erbjuds.

Det är nästan ett måste att följa med på en tur upp längs Sani Pass som är ett av de mest magnifika bergspassen i Sydafrika. Den smala serpentinvägen slingrar sig uppför berget och förbinder Sydafrika med Lesotho. Vägen kallas även Roof of Africa, och det av en god anledning - utsikten från toppen är spektakulär. Eftersom det krävs ett fyrhjulsdrivet fordon för att ta sig upp så får ni ta en guidad tur om ni är intresserade. Denna tur bör förbokas och det hjälper vi er gärna med.

Dag 13:
Idag reser ni till King Shaka International Airport i Durban, där ni lämnar tillbaka er hyrbil och tar ett inrikesflyg till Port Elizabeth. När ni landar hämtar ni ut er nya hyrbil och reser till Storms River där ni bor på At the Woods Guesthouse i 3 nätter.

Dag 14:
Tsitsikamma National Park med dess orörda natur utgörs av den klippiga kustlinjen som omges av höga berg, hav, floder och en magnifik inhemsk skog med ett rikligt djurliv.

Här finns en mängd olika aktiviteter – dykning, uttersafari, forsränning, Canopy Tour och mycket mer. Dessutom finns det i området även ett antal kulturarvsplatser.

© Destination Sydafrika


Dag 15:
Idag kan ni få vara med om ett helt fantastiskt möte med några av havets invånare, om ni följer med på val- och delfinsafari! Detta är en riktig höjdpunkt!

Turen utgår från Plettenberg Bay och förutom valar och delfiner finns också chansen att se både sälar och kanske även hajar som trivs bra i dessa vatten. Ta också chansen att njuta av det rika fågellivet.

Observera att valsäsongen varar juli – november. Övrig tid på året kan ni njuta av en delfinsafari! Kom ihåg att detta är vilda djur och det finns inga garantier för vad ni kommer att få se.

Ytterligare ett stycke västerut ligger Knysna Elephant Park, där ni kan få uppleva närkontakt med elefanterna som bor där och på vägen tillbaka toill Storms River hittar ni Tenikwa Wildlife Centre. Här kan ni få möta många av Afrikas underbara kattdjur, såsom leopard, gepard, serval, karakal, Afrikansk vildkatt och den sällsynta svartfotskatten. Här kan ni också träffa på surikater och pingviner.

I samma område finns Monkeyland, ett unikt reservat för en rad olika primater som definitivt är värt ett besök. Här finns också Birds of Eden, ett aviarium där tidigare inburade fåglar från hela världen nu kan flyga fritt.

Dag 16:
Idag lämnar ni Storms River och kör till Oudtshoorn, där ni stannar 2 nätter på De Zeekoe Guest Farm.

Här kan ni besöka en av alla de strutsfarmer som finns området. Där kan ni ta en guidad tur och få lära er lite mer om denna märkliga fågel och kanske till och med få chansen att rida på en struts!


Dag 17:
På De Zeekoe har ni möjligheten att få följa med på en alldeles speciell tur, då ni får chansen att komma riktigt nära de blyga surikaterna på en Meerkat Adventure. Turen börjar vid soluppgången och är väderberoende, då dessa små varesler inte tänker krypa ut ur sina hålor om det är regnigt och kallt. Turen är 2-3 timmar lång och det är ett riktigt privilegium att få se dessa djur i det vilda. Turen bör absolut förbokas.

Besök också de spektakulära underjordiska grottorna Cango Caves, där ni kan få se några av världens största stalagmitformationer. Följ med på en guidad tur in i grottorna och bli hänförda!

Ta gärna också en tur förbi Cango Wildlife Ranch, som är hem till några av världens mest utrotningshotade djur. Klappa geparder eller dyk med nilkrokodiler – valet är ditt!

Dag 18:
Då har det blivit dags att bege er ut på vägarna igen, denna gång är destinationen Swellendam. Det är en bit att åka, men den otroligt vackra vägen Route 62 tar er genom magnifikt landskap med mäktiga klippor, vattendrag och överflöd av inhemsk flora, så resan kommer att bli ett härligt äventyr.

Väl framme tar ni er till Old Mill Guest House där ni stannar i över natten.

Dag 19:
Idag är det dags resa vidare till Hermanus, där ni ska bo 2 nätter på FrancolinHof Guesthouse.

© Destination Sydafrika


Här finns det gott om aktiviteter att ägna sig åt. Den lilla staden har av små mysiga kaféer och restauranger och alla erbjuder en fantastisk utsikt. På klipporna vid havet kan ni få ett härligt möte med en hel familj Rock Dassies, en liten charmerande varelse som trots sin ringa storlek faktiskt är släkt med både elefant och sjöko.

Hermanus är också en av de bästa platserna för valskådning från land, så om ni reser mellan juni och november kommer ni helt säkert att få se många av dessa fantastiska djur.

Dag 20:
Om ni vill har det blivit dags för ert möte med den stora vithajen. Turen utgår från den lilla hamnen Kleinbaai och ni tillbringar ungefär 4-6 timmar ute till havs där ni får lära er mer om hajarna och ni får också, om ni skulle vilja, chansen att gå ned i buren för att se hajarna från under vattnet – all utrustning tillhandahålls och ingen erfarenhet krävs. Boka detta äventyr med oss!

Annars blir det ytterligare en härlig dag i Hermanus.

Dag 21:
Er sista dag har kommit, så när det är dags åker ni till flygplatsen, lämnar tillbaka er hyrbil och flyger hem till Sverige igen. Vi hoppas att ni har haft en fin resa med många härliga möten med landets djur och natur.


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) 21 dagar, obegränsad körsträcka och full försäkring
2 nätter på Satara Camp, Bungalow, Krugerparken, self catering
1 natt på Lower Sabie Camp, Safari Tent, Krugerparken, self catering
2 nätter på Mlilwane Wildlife Sanctuary, Swaziland, Beehive, inkl. frukost
4 nätter på Elephant Coast Guest House, St Lucia, Standard Room, inkl. frukost
1 natt på La Lucia B&B, La Lucia, Standard Room, inkl. frukost
2 nätter på Moorcroft Manor, Underberg, Standard Room, inkl. frukost
3 nätter på At the Woods Guesthouse, Standard Room, Storms River, inkl. frukost
2 nätter på De Zeekoe Guest Farm, Oudtshoorn, Luxury Room, inkl. frukost
1 natt på Old Mill Guest House, Swellendam, Fig Tree Cottage, inkl. frukost
2 nätter på FrancolinHof Guesthouse, Hermanus, Standard Room, inkl. frukost
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans - vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Parkavgifter Krugerparken
Extrakostnader för hyrbil


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen