In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Zululand & Maputaland


- Dykning & safari i tropiskt klimat -

Zululand och Maputaland innefattar några av de mest variationsrika och orörda vildmarksområden i hela södra Afrika. De böljande sanddynerna, sumpmarkerna, sjöarna och bushen speglar verkligen det äkta Afrika. Detta område har ett idealiskt klimat för Afrikas alla vilda djur. Dessutom är området ett utmärkt resmål för alla er som gillar dykning!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dessa områden ligger i den norra delen av KwaZulu-Natal. Zululand tar vid där North Coast slutar vid den mäktiga floden Tugela River och sträcker sig sedan norrut hela vägen upp till Umfolozi River, strax söder om St Lucia. Norr om denna flod börjar Maputaland som sträcker sig ända upp till Kosi Mouth, vid gränsen mot Moçambique .

Som namnet antyder var Zululand hem för de stolta Zulukrigarna och området är som en skattkista full av afrikanska juveler. En resa hit kommer att öppna dina ögon för denna mäktiga nation, vars status än idag är respekterad. Res hit och lär er mer om Zulufolkets kulturella historia och få chansen att uppleva dess traditionella seder och bruk.

© Destination Sydafrika

I Sydafrikas nordöstra hörn sträcker Maputaland ut sig, ett ganska platt, kanske något böljande, landskap som endast bryts av höga dyner som går längs Indiska Oceanen hela vägen till Moçambique i norr. Kustlig buskskog, inhemska rafiapalmer, sällsynt sandskog såväl som våtmarker och sjöar tävlar alla om utrymmet i det natursköna Maputaland.

Zululand och Maputaland är ett paradis för fågelskådare och i de båda områdena finns en väletablerad fågelskådarrutt som erbjuder er södra Afrikas största artrikedom vad avser fåglar. Sydafrika har gjort stora investeringar i att träna upp lokala guider och utforma rutter som ni kan köra med egen bil. Det finns ett kontor i Richards Bay där ni kan få all den information ni kan tänkas behöva.


Vill du läsa mer om Sydafrika och Zululand & Maputaland? Besök då Om Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen