In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


South Coast


- Golf & dykning -

South Coast kallas även Hibiscus Coast eller Golf Coast och sträcker sig från strax söder om Durban till Port Edward i närheten av Wild Coast. Det milda subtropiska klimatet lockar till bad året runt, dykning och golf i världsklass!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Liksom North Coast ligger South Coast på Sydafrikas östkust. Orterna längs South Coast är väldigt små, och många gånger märker du inte att du lämnat den ena innan du kört in i den andra. Sammanlagt ligger det mer än 40 semesterorter längs denna kuststräcka, varav de mest populära är Umkomaas, Scottburgh, Hibberdene, Port Shepstone, Margate, Ramsgate, Southbroom och till slut Port Edward.


De gyllene sandstränderna, kantade av kustskog och subtropisk vegetation, är generellt väldigt välskötta och vattnet är klart och rent. Några av stränderna är bland Sydafrikas bästa och har belönats med Blue Flag Label, vilket är ett internationellt bevis för utmärkt vattenkvalitet, säkerhet, service och ekologiskt ansvar.

För många är South Coast synonymt Golf Coast – ingen annanstans i Sydafrika kan du spela på så många olika natursköna golfbanor som längs denna 17 mil långa kuststräcka söder om Durban.

South Coast är ett paradis även för alla som tycker om att dyka. Aliwal Shoal är det mest populära dykplatsen där nästan 40 000 dyk utförs varje år. Efter Aliwal Shoal kommer Protea Banks, detta rev räknas som en av de bästa platserna för att dyka med hajar.


Vill du läsa mer om Sydafrika & South Coast? Besök då Om Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen