In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Parker & Reservat


- Safari, safari, safari! -

Sydafrika är fullt av parker och reservat och här har ni fantastiska möjligheterna för riktigt bra safariupplevelser. Förutom nationalparkerna finns också privata reservat, där safari står i fokus men där boende, mat & dryck ger en totalupplevelse av den Sydafrikanska bushen!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Nationalparker
I Sydafrika finns gott om nationalparker, varav Krugerparken så klart är den mest kända, men även Addo Elephant Park och Hluhluwe Imfolozi Park har ett mycket gott rykte.

© Destination Sydafrika

Nationalparkerna i Sydafrika ligger i landets alla hörn och i alla olika typer av natur - vid havet, i bergsområden, i bushen och i öknen. Det finns allt från mycket små parker till parker som är stora som mindre land, såsom Krugerparken med sina 2 miljoner hektar.

I de flesta parker finns ett antal läger, som mestadels erbjuder boende med relativt enkel standard (med undantag för de privatägda lodger som också finns i parken). I de större lägren finns också restaurang, affär samt möjlighet att fylla på bensin.

Privata reservat
Det finns mängder av privata reservat i Sydafrika, till exempel längs Krugerparkens västra gräns. Här har många av de stängsel som förr skilde dessa reservat från Krugerparken nu tagits bort och på så sätt kan djuren vandra fritt mellan de olika reservaten och till viss del följa sina naturliga vandringsleder. Men även om det i stort sett är samma djurarter i Krugerparken och de angränsande privata reservaten, skiljer sig safariupplevelsen åt en hel del.

I de privata reservaten anordnas safariturer både dag- och nattetid i öppna fordon, vilket gör att du får en betydligt bättre sikt och också en bättre känsla för bushen. Föraren av bilen, och den spårare som ofta följer med, är otroligt skickliga rangers som hela tiden berättar om allt från giraffens parningsbeteende till en specifik gepards familjehistoria.

I många privata reservat får fordonen lämna vägen och följa efter djuren in i bushen och du kan därför få möjligheten att uppleva djurens naturliga beteende och samspel med varandra.

Alla dessa privata reservat erbjuder lyxigt boende i lodger, många utan stängsel som håller djuren borta, en upplevelse utöver det vanliga.

© Destination Sydafrika

Det finns gott om privata reservat i resten av Sydafrika också - i Eastern Cape strax utanför Port Elizabeth, i provinsen Limpopo ytterligare ett stycke väster om Krugerparken och i KwaZulu-Natal på östkusten. Även längs Garden Route och i Western Cape finns det ett fåtal mindre reservat.


Vill du läsa mer om Sydafrikas parker & reservat? Besök då Om Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen