In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Panorama Route

- Fantastisk natur -

I denna del av Sydafrika, väst om Krugerparken, varvas otroliga naturupplevelser med små mysiga städer. Området är helt klart värt att upptäcka!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Att resa med bil från Johannesburg till de södra delarna av Krugerparken tar omkring fem eller sex timmar och det finns en hel del att se på vägen. Men för att verkligen få ut det mesta av er resa bör ni fundera på att stanna en eller ett par nätter längs vägen.

© Destination Sydafrika

Vägen går genom de klippiga norra Drakensbergen in i provinsen Mpumalanga och passerar den nordöstra delen av höglandet, den inlandsplatå Johannesburg ligger på. Denna sluttar väldigt brant och abrupt nedför och bjuder på – framför allt på vintern – fantastisk utsikt av låglandets slätter nedanför.

Den mest spektakulära delen av Panorama Route är Blyde River Canyon – världens tredje största kanjon där klipporna reser sig hundratals meter över flodbädden. Från många utkiksplatser ser man den kilometerlånga kanjonen som börjar och slutar vid de häpnadsväckande klippformationerna Bourke's Luck Potholes och Three Rondavels.

Här finns också de dramatiska utkiksplatserna Wonder View och God's Window, de uråldriga grottorna Echo Caves, den ståtliga klippan The Pinnacle och mängder av vattenfall, bara för att nämna några av naturens underverk i området.

Panorama Route tar er också till gammaldags charmiga guldgrävarstäder, såsom Pilgrim's Rest, Sabie, Graskop och Hazyview.


Om ni inte bara vill njuta av den vackra naturen, kan ni i dessa områden flyga luftballong, vandra och vaska guld eller om ni är ute efter aktiviteter som är lite mer adrenalinframkallande finns det bungy jumping, forsränning eller speciella leder för fyrhjulingar.


Vill du läsa mer om Sydafrika & Panorama Route? Besök då Om Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen