In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Kaphalvön


- Historia & storslagen natur -

Den vackra kustremsan som tar er till Kaphalvön börjar redan inne i Kapstaden och resan söderut bjuder på många härliga upplevelser. Här finns ett överflöd av aktiviteter och äventyr - ni kan spela golf, dyka, vandra, surfa, cykla och sist, men inte minst, njuta av den underbara naturen.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Kaphalvön är ett äventyr i sig och om ni tar gott om tid på er, vilket ni bör, kan ni utan problem resa runt här en hel dag. Hela halvön, från Table Mountain i norr till Cape Point i söder, ligger i Table Mountain National Park (tidigare känd som Cape Peninsula National Park).

© Destination Sydafrika

Detta är kanske den mest spektakulärt natursköna parken i Sydafrika. Här finns många utrotningshotade djur och växter, däribland fyra valarter, tre delfinarter, fyra sköldpaddsarter, 250 fågelarter och hela 1016 arter av fynbos (afrikaans för "fine bush"), men det är bara en liten del av de tusentals arter av fynbos som finns runt om i Kapprovinsen.

På er resa längs Kaphalvön kommer ni att passera, och förhoppningsvis stanna till på, en rad fantastiska platser. Det finns små, härliga fiskebyar där ni kan köpa färsk fisk direkt från båtarna som kommer in från havet med sin fångst, kilometerlånga stränder att promenera, eller kanske rida, längs, pingviner att simma med och mycket, mycket mer…


Vill du läsa mer om Sydafrika & Kaphalvön? Besök då Om Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen