In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Namibia Explorer


WINDHOEK KALAHARI FISH RIVER CANYON AUS SOSSUSVLEI SWAKOPMUND TWYFELFONTEIN
ETOSHA NATIONAL PARK WINDHOEK

18 dagar/17 nätter

KONTAKTA OSS FÖR PRIS FÖR 2019


Denna resa bjuder på ett äventyr där ni får se och uppleva det mesta och det bästa av vad Namibia har att erbjuda. Ni reser runt i landet och får njuta av Kalahariöknens röda sand och imponeras av Fish River Canyon och de otroliga sanddynerna i Sossusvlei. Det blir också tid för äventyr i Swakopmund och otrolig safari i Etosha National Park innan resan avslutas i Windhoek.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Efter en natt i Windhoek är det dags att påbörja ert äventyr och ni reser söderut mot Kalahariöknen där ni ska bo bland de vackert röda sanddynerna och förutom den fantastiska naturen kan ni också stöta på en del djur. Resan fortsätter söderut mot Fish River Canyon, den näst största kanjonen i världen, efter Grand Canyon. Utforska Fish River Canyon på egen hand eller delta i någon av alla de utflykter som anordnas av ert boende, såsom vandringar, ridturer eller guidade turer.


Ni tar er till Aus, där ni ska bo över natten. Res västerut till Kolmanskop, som blomstrade under diamantrushen men som idag är helt övergiven och halvt begravd i sanden, och till Lüderitz där ni kan utforska denna historiska stad och sedan avnjuta en god lunch med färsk fisk och skaldjur. På vägen tillbaka kan ni ha turen att få se Namibias vildhästar som finns i detta område.

Resan fortsätter norrut mot Namib Naukluft Park, där Sossuvlei, Deadvlei och Sesriem Canyon ligger. I Sossuvlei finns världens högsta sanddyner som har formats under miljontals år. Att klättra upp för en av dessa dyner belönas med en helt otrolig utsikt över hela området. Detta är en fotografs dröm!

Ni upptäcker Walvis Bay och Swakopmund, och här händer det saker och ting Fyrhjuling, sandboarding, sandskidåkning, parasailing och dussinet andra adrenalinpumpande aktiviteter! Ni lämnar kusten och tar er norrut, till Twyfelfontein där det finns mängder av hällristningar som ristats in av bushmän, en del så pass gamla som 6 000 år. Här finns också The Organ Pipes, Burnt Mountain och Petrified Forest som alla är något av naturens underverk.


Det har blivit dags för lite djurliv och ni tar er till Etosha National Park och om ni får en tidig start på dagen har ni ganska gott om tid till att utforska Etosha på egen hand redan idag. Oavsett så får ni följa med på en guidad halvdagstur i Etosha dagen därpå. Etosha är en mycket speciell plats och safari här är otroligt bra! Inne i Etosha finns ett stort område på ca 5 000 kvadratkilometer som kallas Etosha Pan som oftast är uttorkat med en silvervit krackelerad yta som står i kontrast till savannen runt omkring.

Från Etosha reser ni söderut tillbaka till Windhoek. Det är en ganska lång resa, men vägen är bra så ni ska nå staden på eftermiddagen och här bor ni er sista natt.


Låter detta intressant? Läs om resan i mer detalj!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen