In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Moçambique


- Tropiskt paradis -


Moçambique lockar med underbara stränder, fantastiska dykmöjligheter och magiska öarna som ligger utspridda strax utanför kusten. Snorkla, segla, dyk eller njut av lata dagar under palmerna i semesterparadis såsom Tofo, Bazaruto eller Vilanculos…
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Huvudstad: Maputo
Statsskick: Republik
Storlek: 801 590 km²
Folkmängd: 23,4 miljoner (2010)
Valuta: Metical (plural meticais) 1 Metical = 100 centavos
Officiella språk: Portugisiska
Tidsskillnad: UTC +2
Mozambique...
…ligger i sydöstra Afrika och gränsar till Indiska Oceanen i öster, Tanzania i norr, Malawi och Zambia i nordväst, Zimbabwe i väst och Swaziland och Sydafrika i sydväst. Många lockas av de underbara stränderna, fantastiska dykmöjligheterna och de magiska öarna som ligger utspridda strax utanför kusten.

Introduktion
Moçambique blev självständigt 1975 och kort därefter bröt inbördeskrig ut. Kriget tog slut 1992 och landet har sedan dess sakta men säkert byggts upp igen och idag satsar man mycket på turismen som ökar år för år.

Semesterfirare kan välja att snorkla i Bazaruto-arkipelagen, segla dhow genom mangrovekanaler eller njut av lata dagar under palmerna i Quirimbas-arkipelagen.

De södra delarna av Moçambique är mer utbyggt för turism och det är relativt enkelt att ta sig dit med både bil och flyg. Här hittar du bland annat huvudstaden Maputo och semesterparadis såsom Tofo och Vilanculos. De norra delarna av landet är mer otillgängliga, med undantag av ett fåtal öar som erbjuder boende på lyxiga hotell. Här hittar du bland annat Ilha de Moçambique och Pemba.


Väder
Moçambique bjuder på tropiskt klimat med två säsonger – regnperioden från oktober till mars och torrperioden från april till september. Cykloner är relativt vanliga under regnperioden. Blå himmel och solsken med temperaturer på 24-27 °C längs kusten är helt normalt, förutom under de regniga sommarmånaderna då det blir både väldigt fuktigt och temperaturen ofta går upp över 30°C.

Den bästa perioden att resa till Moçambique är mellan maj och november, alltså under den svalare, torra perioden. Under jul och nyår, runt påsk och i augusti invaderas landet av semesterfirande sydafrikaner.

Övrig information
Du behöver visum för att komma in i Moçambique och detta kan du köpa vid de flesta gränsposter, men det är alltid en fördel att ordna detta före avresa.

När du ska resa till Moçambique bör du införskaffa malariaprofylax före avresan.


På många platser, framförallt i norra Moçambique, rekommenderas du att inte dricka kranvattnet. De södra delarna av landet är betydligt mer utvecklade, speciellt områdena runt huvudstaden Maputo och turistområden såsom Inhambane, och här är det oftast ok att dricka kranvattnet.

Det finns bankomater i de stora städerna som alla tar Visa-kort men inte alltid MasterCard. Du kan växla USD på de flesta bankkontor och sydafrikanska ZAR fungerar bra att använda, i alla fall i de södra delarna av Moçambique.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen