In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Safari & Moçambique


GRASKOP KLASERIE NATURE RESERVE BALULE NATURE RESERVE JOHANNESBURG VILANCULOS

15 dagar/14 nätter

Resan börjar med att ni kör längs Panorama Route där ni får tid till äventyr i vackra omgivningar. I Klaserie Nature Reserve och Balule Nature Reserve får ni chansen att komma nära Afrikas vilda djur inklusive The Big Five. Efter ett kort stopp i Hazyview avslutar ni sedan resan med några avkopplande dagar i underbara Moçambique.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och påbörjar direkt er resa och kör österut till Graskop där ni tar in på Graskop Hotel i 2 nätter.

© Destination Sydafrika

Dag 2:
Tillbringa dagen området omkring er som kallas Panorama Route. Upptäck det vackra landskapet och stanna till och titta på naturens underverk som ligger utspridda längs vägen. Här hittar ni The Pinnacle, God's Window, Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, Blyde River Canyon – världens tredje största kanjon – och Echo Caves som är balnd de äldsta i världen.

Längs vägen kan ni också besöka Moholoholo Rehabilitation Centre, där skadade vilda djur vårdas tills de är friska nog att släppas ut i det fria igen. Följ med på en guidad tur och lär er mer om deras arbete och kom riktigt nära djuren.

Dag 3:
Resan går vidare och dagens destination är reservatet Klaserie Private Nature Reserve och Africa on Foot Camp. Africa on Foot är speciellt då de erbjuder ordentliga vandringar i bushen i kombination med de mer traditionella safariturerna i öppet safarifordon. Vandringarna sker i ett lugnt tempo, men ni kommer att vara ute i omkring 3-4 timmar och kommer att få chansen att lära er massa spännande om växter och djur och allt runt omkring.

© Destination Sydafrika


Dag 4:
Ni kommer att bli väckta i gryningen och efter en lätt frukost beger ni er ut på safari i jakt på The Big Five och reservatets alla andra invånare. Ni beger er ut till fots och ni kommer att följas av er mycket kunniga ranger och här får ni chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå… Om du hellre vill kan du välja att följa med ut i ett öppet safarifordon, valet är ditt.

När ni återvänder till lodgen serveras frukost i er lodge. Efter frukost får du tid att njuta av den lugna atmosfären i bushen. På eftermiddagen är det dags för ytterligare en spännande tur ut i bushen, denna gång per bil. Ni stannar till i solnedgången för en "sundowner" och när solen gått ned fortsätter ert äventyr med hjälp av strålkastare i jakt på de nattaktiva djuren. Vid återkomsten till lodgen bjuds det åter på en härlig middag och när du sedan drar dig tillbaka till din lodge kan du ha turen att höra lejonen ryta i fjärran.

Dag 5:
Efter morgonsafari och frukost lämnar ni Klaserie Nature Reserve för denna gång, men vad gör det när ni bara ska flytta till ett annat reservat? Ni tar er till Balule Nature Reserve där ni ska stanna på härliga Mohlabetsi Safari Lodge i 2 nätter.

© Destination Sydafrika


Precis som i Klaserie har man i Balule Nature Reserve rivit stängslet som omringade reservatet och det är således också nu helt öppet in till Krugerparken och en del av Greater Kruger National Park. Även i kväll blir det en tur ut i reservatet i jakt på The Big Five (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel). Tillbaka vid lodgen är en underbar middag serverad.

Dag 6:
Det blir ännu en tidig morgon ute i bushen. Efter en uppiggande jakt efter spår för att se vad djuren haft för sig under natten, stannar ni till någonstans ute i bushen för en kopp kaffe eller te och en bensträckare. Tillbaka i lodgen blir det frukost och resten av dagen tillbringas helt efter eget behag – passa på och njut av omgivningarna eller kanske ta en siesta i värmen. Alternativt kan ni bege er ut och vandrar i sällskap med en beväpnad ranger. På eftermiddagen bjuds det på kaffe eller te varpå ni beger er ut på ytterligare en safaritur. Vid återkomsten till lodgen bjuds det åter på en härlig middag.

Dag 7:
Efter er morgonsafari och frukost har det blivit dags att lämna bushen för denna och tar er till White River där ni bor på Seringa Lodge över natten.

Dag 8:
Det har blivit dags att lämna Sydafrika för några dagar och ni tar flyget till Vilanculos i Moçambique. När ni landar får ni transfer till Casa Rex som ligger underbart till precis vid havet.


Dag 9-14:
Det blir 6 underbara dagar som kommer att fyllas av sol, bad och fullständig avslappning! Skulle ni tröttna på att ligga i solstolen hela dagarna finns det mängder av aktiviteter som ni kan ägna er åt.

Moçambique är ett paradis för de som gillar att snorkla och dyka och det kommer att bli gott om tid att utforska det kristallklara vattnet och allt vad som bor däri – tropiska fiskar, sköldpaddor, rockor, valhajar och mycket mer. Varför inte också passa på att åka quad bike, ge er ut på en ridtur, prova på djuphavsfiske, ta en dagstur in till Vilanculos eller varför inte ta en båttur längs den underbart vackra kusten? Alternativen är oändliga!

Dag 15:
Er sista dag i Afrika har tyvärr kommit och när det är dags får ni transfer tillbaka till Vilanculos, där ni tar ett flyg till Johannesburg. Härifrån tar ni sedan flyget hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni bagaget fullt av underbara minnen från er lika underbara resa och självklart med önskan om att en gång återvända!


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) i 7 dagar med obegränsad körsträcka & full försäkring
2 nätter på Graskop Hotel, Graskop, Standard Room, inkl. frukost
2 nätter på Africa on Foot, Klaserie Nature Reserve, Standard Room, inkl. helpension
2 nätter på Mohlabetsi Safari Lodge, Balule Nature Reserve, Standard Room, inkl. helpension
1 natt på Seringa Lodge, White River, Standard Room, inkl. frukost
7 nätter på Casa Rex, Vilanculos, Premium Room, inkl. frukost
4 safariturer i Klaserie Nature Reserve
4 safariturer i Balule Nature Reserve
Transfer Vilanculos Airport – Casa Rex t.o.r.
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans – vi befinner oss stora delar av året på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Visumkostnader
Parkavgift Klaserie Nature Reserve
Parkavgift Balule Nature Reserve
Extrakostnader för hyrbil

Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR/USD fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen