In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Kulinariska resor


Sydafrika är välkänt på många områden och inte minst för sina världsberömda vindistrikt med alla de omtyckta viner som produceras där och en resa till Sydafrika är inte riktigt komplett utan ett besök i vindistrikten. Det finns också ett enormt brett utbud av mat i alla dess former och från hela världen!


Du kan välja att besöka vindistrikten över dagen – inom en radie av tio mil finns oändligt mycket att se och besöka – eller att tillbringa längre tid där. Avsett kommer du att få chansen att njuta av många av Sydafrikas fantastiska viner, se produktionen på närmare håll och också lära dig en hel del!

© Destination Sydafrika


Med sina höga bergskulisser, vidsträckta vinodlingar och vackra hus i klassisk Cape Dutch-stil är det inte konstigt att intresset för Sydafrika bara ökar och ökar både i Sverige och i resten av världen. Ett perfekt klimat med varierande jordmån ger de perfekta förutsättningarna för att producera dessa utmärkta viner. Vanligtvis, när man pratar om vindistrikten i Sydafrika, är det områdena omkring Paarl, Stellenbosch och Franschhoek som de flesta tänker på. Men det finns många andra områden som också är värda ett besök! Läs gärna mer om vindistrikten i Sydafrika.

Besöker du Sydafrikas vackra vindistrikt under skördesäsongen, som vanligtvis inträffar mellan januari och mars varje år, kan du få chansen att medverka i plockningen av druvorna och se hur just dina druvor påbörjar sin färd mot att bli ett av de prisvinnande viner som produceras här. En mycket intressant och lärorik upplevelse.

Det är så gott som omöjligt att prata om en sydafrikansk matkultur, det finns minst 11 olika kulturer som alla har sin typ av mat. Det är ett kök där söder möter norr och väst möter öst, ett kök som är starkt influerat av England, Holland, Indien och Indonesien och som dessutom erbjuder mat från så gott som hela världen.


Förutom den brokiga bakgrunden av Sydafrikas folk, bjuder också landets långa kuststäcka på en otrolig mängd och variation av fisk- och skaldjur och landets bördiga jord, tillsammans med det underbara klimatet, ger ett fantastiskt utbud av frukt & grönt och andra grödor. I Sydafrika äter man också väldigt mycket kött, allt från nöt-, fläsk- och lammkött, till lite mer exotiskt kött såsom struts, krokodil eller springbok och elandantilop.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen