In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Golfresa: Kapstaden & Garden Route


KAPSTADEN STELLENBOSCH GEORGE KNYSNA PORT ELIZABETH

14 dagar/13 nätter

Denna härliga resa börjar i Kapstaden, en av världens vackraste städer och fortsätter sedan till Stellenbosch där ni besöker världsberömda vingårdar. Resan går vidare längs den vackra Garden Route där det blir det tid för sol, bad och äventyr varpå resan avslutas i Port Elizabeth. Självklart kommer ni under resans gång att få testa er skicklighet på sju av Sydafrikas underbara golfbanor!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni anländer i i Kapstaden i Sydafrika hämtar ni ut er hyrbil och påbörjar er resa in mot Kapstaden där ni ska bo 4 nätter på härliga Primi Royal som ligger i vackra Camps Bay alldeles intill havet.

Efter den långa resan kan det kanske vara skönt att ta det lite lugnt idag, så när ni har kommit tillrätta kan ni bekanta er med era nya omgivningar och också åka in till Victoria & Alfred Waterfront. På kvällen kan ni njuta av god mat på någon av Kapstadens härliga restauranger.

© Destination Sydafrika


Dag 2:
Idag är det dags för er första runda golf. Ni ska spela på Steenberg Golf Club som ligger bara ett stenkast från Kapstadens centrum, i Constantia Valley med vingårdar, berg och skog som kuliss. Denna bana är mycket trevlig att spela på oavsett om man är nybörjare eller proffs och den sägs ha Kapstadens bästa greener.

Efter rundan med golf kanske ni vill strosa runt lite på Steenberg Vinyards, prova lite vin och avsluta det hela med god mat på Catharina's Restaurant. På eftermiddagen kan ni besöka Table Mountain. Färden upp till toppen tar cirka tio minuter med linbanan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden.

Dag 3:
Idag kan ni få en inblick i en del av Sydafrikas historia om ni väljer att följa med på den guidade turen Cape Town Walk to Freedom. Ni besöker samhällen och projekt och får möta många individer som bor i regnbågsnationen Sydafrika. Sist men inte minst blir det ett besök till Robben Island. Denna historiska ö ligger strax utanför Kapstaden och det var här som Nelson Mandela satt fängslad i nästan tre decennier.

Dag 4:
Då har det blivit dags att ta er söderut längs Kaphalvön och Cape Point och Godahoppsudden. Kör längs Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kurvor och med klippor som störtar direkt ned i havet tills ni når Simon's Town, en charmig liten stad med många gamla, fina hus längs huvudgatan. Här måste ni passa på att besöka den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafrikanska pingviner som bor vid Boulder's Beach.

© Destination Sydafrika


Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och antingen ta linbanan eller gå upp – 120 steg leder upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni antingen kan ta er till via en vandringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen.

Dag 5:
Ni lämnar Kapstaden bakom er och reser till Stellenbosch i de vackra vindistrikten. Här tar ni in på Kleine Zalze Lodge där ni ska bo i 2 nätter. När ni checkat in är det dags för nästa runda golf. Precis vid er lodge ligger den berömda banan De Zalze Golf Club som även den är designad av Peter Matkovich.

Dag 6:
Dagen börjar med en runda på golfbanan - Stellenbosch Golf Club ligger inte långt bort och här ska ni få spela idag. Detta är en bana som passar alla och med de otroligt vackra bergen och vingårdarna som kulisser blir spelet också en fröjd för ögat.

Idag hinner ni även med att besöka några av Stellenbosch alla vingårdar. Besök även staden och ta en promenad längs gatorna som kantas av ekar, och avnjut en lunch på någon av de många utsökta restauranger och kaféer som finns i staden.

Dag 7:
Ni lämnar Stellenbosch och tar er österut till George, där ni ska bo på Protea Hotel Outeniqua över natten. Om ni vill kan ni välja att köra längs den fantastiskt vackra vägen Route 62 som tar er genom ett härligt landskap med mäktiga klippor, vattendrag och överflöd av träd och växter.

Dag 8:
Idag ska ni få spela golf på välkända Fancourt och ni får själva välja om rundan ska gå på Outeniqua eller på Montagu. Efter er runda fortsätter ni till Knysna, en populär ort som ligger vackert omgiven av berg, skog, sjöar och hav. Under er tid här bor ni på Bridgewater Manor som ligger bra till inom gångavstånd till restauranger och affärer.


Dag 9:
Idag kan ni följa med på ett helt fantastiskt möte med några av havets många invånare på en val- och delfinsafari! Detta är en riktig höjdpunkt! Färden går bland annat till den stora sälkolonin som finns i området där ni får se tusentals sälar och kanske även hajar som trivs bra i dessa vatten. Ta också chansen att njuta av det rika fågellivet.

Observera att valsäsongen varar juli – november. Övrig tid på året kan ni njuta av en delfinsafari! Kom ihåg att detta är vilda djur och det finns inga garantier för vad ni kommer att få se.

Turen tar ca 2 timmar, så ni har gott om tid till andra aktiviteter. Om vädret tillåter kanske ni bara vill ligga och njuta på någon av de underbara stränderna, men om ni har spring i benen finns det en massa äventyr att välja mellan!

Dag 10:
Knysnas lagun är omgiven av två imponerande klippor som kallas Knysna Heads och det är hit ni beger er för er nästa runda golf. Pezula Golf Course ligger högst upp på toppen av Knysna East Head. Denna golfbana erbjuder en alldeles underbar utsikt över Indiska Oceanen, Knysnas lagun samt bergskedjan Outeniqua i norr. Böljande fairways och en hel del bunkrar gör denna Linksbana till en utmaning.

Tillbringa resten av dagen i Knysna och upptäck de härliga restauranger, pubar och intressanta affärer som passar alla smaker. Knysnas lagun är hem till ett otal fågel- och djurarter och är en av få platser i världen där man odlar ostron – dessa ostron anses faktiskt vara bäst i världen!


Dag 11:
Idag blir det spel på Simola Golf Club. Banan är designad av Jack Nicklaus och ligger uppe bland bergen och erbjuder fantastisk utsikt över Knysnas lagun.

Efteråt kan ni passa på och bara njuta av lite sol och bad på någon av de härliga stränderna. Men om ni vill ut på mer äventyr kan ni ta en naturskön biltur till Tsitsikamma National Park, knappt tio mil öster om Knysna. Regionen utgörs av den klippiga kustlinjen som omges av höga berg, hav, floder och en magnifik inhemsk skog med ett rikligt djurliv.

Dag 12:
Efter frukost fortsätter ni er resa och ni åker till Port Elizabeth. Staden är kanske inte Sydafrikas charmigaste stad men den är ändå känd för sitt fina väder, vackra sandstränder och härliga golfmöjligheter. Ni stannar 2 nätter i Port Elizabeth och ni bor då på The Beach Hotel.

På hotellet finns det 3 restauranger att välja mellan,bland annat Ginger Restaurant som ligger vackert till med utsikt över den underbara stranden och havet.

Dag 13:
Dagen börjar med en runda på Humewood Golf Course som är en av de högst rankade banorna i Sydafrika. Banan är en av få riktiga linksbanor i landet och är designad av Colonel Hotchkins. Här har flertalet stora tävlingar spelats, bland annat har South African Open hållits här ett antal gånger.

Banan är en äkta linksbana med breda, kuperade fairways, djupa bunkrar och snabba greener. Den kuperade terrängen och de ofta starka vindarna gör att banan är känd för att vara svår. En runda på Humewood Golf Course är ett måste för alla golfspelare som besöker Port Elizabeth!

© Destination Sydafrika


Dag 14:
Resan har kommit till sitt slut, men om ni vill kan ni med fördel förlänga resan med ett par dagar i något av de underbara reservaten som ligger strax öster om Port Elizabeth. Här finns bland annat Lalibela Game Reserve, Kariega Game Reserve och det välkända Shamwari Game Reserve, bara för att nämna några. Här kan ni få underbara upplevelser i bushen och ni får chansen att få se The Big Five och mycket, mycket mer!

Om ni väljer att avsluta er resa tar ni er istället till flygplatsen i Port Elizabeth. Här lämnar ni tillbaka er hyrbil och tar ett inrikesflyg tillbaka till Kapstaden varifrån ni sedan tar flyget hem till Sverige igen. Vi hoppas att ni känner att era två veckor i Sydafrika har varit en prefekt blandning av golf och andra äventyr.


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) i 14 dagar med obegränsad körsträcka & full försäkring
4 nätter på Primi Royal, Kapstaden, Standard Seafacing Room, inkl. frukost
2 nätter på Kleine Zalze Lodge, Standard Room, inkl. frukost
1 natt på Protea Hotel Outeniqua, George, Standard Room, inkl. frukost
4 nätter på Bridgewater Manor, Knysna, Lagoon Facing Room, inkl. frukost
2 nätter på The Beach Hotel, Port Elizabeth, Standard Room, inkl. frukost
Green Fees:
Steenberg Golf Club
De Zalze Golf Club
Stellenbosch Golf Club
Fancourt Outeniqua eller Fancourt Montagu
Pezula Golf Course
Simola Golf Club
Humewood Golf Course
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans – vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Extrakostnader för hyrbil


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen