In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Dykning & safari i KwaZulu-Natal


UMKOMAAS ST LUCIA SODWANA BAY

12 dagar/11 nätter

Ert äventyr börjar med dykning på Aliwal Shoal utanför Sydafrikas östkust. Här dyker ni på rev, vrak och, beroende på säsong, inte minst med både sandtigerhaj och tigerhaj. Ni fortsätter till St Lucia, där ni får chansen att möta fler vilda djur den sydafrikanska bushen. Resan avslutas i Sodwana Bay med lite tropisk dykning.
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
När ni landar i Durban hämtar ni ut er hyrbil och beger er till Umkomaas, ca en timme söderut, där ni bor 4 nätter på Umkomaas Guest House.

Dag 2-3:
Under dessa dagar har ni 3 dyk på Aliwal Shoal inbokade. Här finns t.ex. två vrak - Produce & Nebo - som är väl värt ett besök. Bortsett från dessa erbjuder revet mängder av hårda och mjuka koraller och så klart mängder av olika fiskarter. Mellan juni och november är säsongen för sandtigerhajen och kommer då med största sannolikhet att stöta på dessa respektingivande bestar i överflöd.

© Hans Sjöholm


Det blir också 1 hajdyk, då ni kommer att fokusera antingen på tjurhajar (Bull sharks eller Zambesi shark) eller tigerhajar (Tiger Shark) beroende på säsong. Ni kan även få se svartfenad revhaj (Blacktip shark), mörkhaj (Dusky shark) och så klart en och annan remora.Tigerhajen finns på Aliwal Shoal året runt, men är som mest aktiva mellan februari och juni. Dyken med tigerhaj utförs strax söder om Aliwal Shoal på ca 8-10 meters djup. Tjurhajen finns året runt på Protea Banks utanför Shelly Beach och även detta dyk utförs med bete, men dock på lite större djup, ca 13-15 meter. På grund av de starka strömmarna är dyken på Protea Banks endast för dykare med högre dykutbildning.

När ni inte dyker är det fritt fram för andra aktiviteter – ta en promenad på de gyllene stränderna och njut av solen, upplev spänningen med djuphavsfiske eller ge er ut på de höga vågorna och surfa. Ta er också till in till Durban med sin sex kilometer långa gyllene sandstrand, kallad Golden Mile, som erbjuder dussintals pooler, vattenrutschbanor och fontäner, exotiska restauranger, nattklubbar och uShaka Marine World.

Kanske ett besök till Oribi Gorge, kan vara något? Oribi Gorge Nature Reserve täcker ett område på hela 2 000 hektar och är ett fantastiskt vackert område med klippor, berg, skogar och spektakulära vandringsleder och picknick-platser. Om du känner för en adrenalinkick kan du prova på rappellering eller white water rafting och mycket mer.

Dag 4:
Er sista dag i Umkomaas har kommit, men er resa fortsätter! Ni tar er nu norrut till St Lucia, ca 25 mil norr om Durban, och där ni ska bo på härliga Elephant Coast Guest House i 4 nätter.

Dag 5:
Idag kommer ni att hämtas upp tidigt på morgonen, för nu har det blivit dags att undersöka djurlivet på torra land. Ni får en heldag med safari i Hluhluwe Imfolozi Park som är det äldsta reservatet i Sydafrika, etablerat redan 1895. Reservatet består av två delar - Hluhluwe i norr och Imfolozi i söder och båda dessa bjuder på safari av världsklass.

© Destination Sydafrika


Ni ger er ut i parken innan dagens hetta får djuren att söka skydd och ni får både en lätt frukost och lunch serverad i reservatet. Er guide känner reservatet utan och innan och ni kommer att få lära er en mängd intressanta saker om de växter och djur som finns här.

Dag 6-7:
Ni får 2 hela dagar till ert förfogande att njuta av sol, bad och äventyr. St Lucia är känt för att erbjuda många spännande aktiviteter – ni kan bland annat paddla kajak eller prova på djuphavsfiske eller följ med vår fantastiske guide och prova på saltvattensflugfiske.

Ni kan också få chansen att under en guidad tur se de gigantiska havssköldpaddorna som varje år kravlar sig upp på St Lucias stränder för att lägga sina ägg (förutsätter resa under november – februari). Vi rekommenderar också en tur till Cape Vidal för att sola, bada och snorkla – sandstränderna är långa och vita, vattnet är kristallklart och det finns gott om färggranna fiskar.

Dag 8:
Idag lämnar ni St Lucia och fortsätter ännu längre norrut längs kusten, denna gång till Sodwana Bay. Här ska ni bo på Sodwana Bay Lodge i 4 nätter.

© Blue Vision Dive Centre


Dag 9-11:
Sodwana är det enda tropiska dykområdet i Sydafrika med mer än 1 200 fiskarter såväl som delfiner, hajar, valhajar och sköldpaddor. Här bildar inte korallerna ett kontinuerligt rev utan de separata reven går parallellt med stranden och har fått namn efter dess avstånd från land – som till exempel 1 mile reef, 2 mile reef, 7 mile reef etc.

Den genomsnittliga sikten i vattnet är 12 meter, men under bra förhållanden kan sikten bli upp till 40 meter. Under sommarmånaderna når vattentemperaturen nästan 30 grader och det blir aldrig kallare än 20 grader så områdena lockar till dykning året runt. Dykning i Sodwana lämpar sig för dykare på alla nivåer. Under era dagar här i paradiset har ni 4 dyk inplanerade.

Dag 12:
Tyvärr är det nu dags att lämna Sodwana Bay för er sista dag i Sydafrika har kommit. Ni kör tillbaka till flygplatsen i Durban där ni lämnar tillbaka er hyrbil och flyger hem till Sverige igen – helt säkert ganska motvilligt och redan med planer på nästa resa till Sydafrika i huvudet.


Ladda ned fullständigt reseförslag i pdf-format

Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Pris (baserat på 2 vuxna):
Lågsäsong 2014: från R12 050 per person
Lågsäsong 2015: från R12 530 per person

Sommarlovsrabatt: 10 % Kontakta oss för mer information!

I priset ingår:
1 hyrbil i grupp B (VW Polo eller liknande) i 12 dagar med obegränsad körsträcka & full försäkring
3 nätter på Umkomaas Guest House, Umkomaas, Shark Suite, inkl. frukost
4 nätter på Elephant Coast Guest House, St Lucia, Standard Room, inkl. frukost
4 nätter på Sodwana Bay Lodge, Sodwana Bay, Twin Bed Chalet, helpension
Safaritur i Hluhluwe Imfolozi Park, heldag
3 dyk på Aliwal Shoal
1 hajdyk på Aliwal Shoal/Protea Banks
4 dyk på 2 mile reef, Sodwana Bay
Hyra av viktbälte, vikter och tub vid dyk på Aliwal Shoal/Protea Banks
Luftpåfyllning av tuber, Sodwana Bay
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans – vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Ej specificerad dykutrustning
Transfer Umkomaas – Protea Banks t.o.r.
Vägtullar
Tilläggsavgift för dyk på 5 mile reef, 7 mile reef & 9 mile reef, Sodwana Bay
Extrakostnader för hyrbil (november 2014), t.ex:
- Extra förare R292 per person
- GPS R88 per dygn plus eventuell envägsförhyrning R265
- Bilbarnstol R329 plus eventuell envägsförhyrning R265
- Leverans- och hämtningsavgift, från R352


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen