In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Ridsafari i Sydafrika & Botswana


WATERBERG BIOSPHERE RESERVE BOTSWANA

8 dagar/7 nätter

Detta är den perfekta resan för den erfarna ryttaren som letar efter en resa som erbjuder det där lilla extra! Här får ni chansen att utforska både Sydafrikas och Botswanas underbara djurliv från hästryggen. Detta är ett underbart sätt att komma riktigt nära alla djur!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
Ni landar på morgonen på O.R. Tambo International Airport i Johannesburg och blir då mötta för transfer till Horizon Horseback och Triple B Ranch som ligger i det vackra Waterberg Biosphere Reserve, ca 3,5 timmar norr om Johannesburg.

När ni kommer fram blir ni bjudna på lunch och på eftermiddagen blir det sedan en första ridtur då ni beger er till Camp Davidson som ligger ca 1,5 timmes ridtur från Triple B Ranch. Här bor ni i 4 nätter.


När ni rider igenom Matlapeng Reserve kommer ni att stanna till vid Red Lake för att avnjuta något kallt att dricka. Här kommer ni med största sannolikhet att träffa på flodhästarna som bor här. Ni forsätter sedan färden till Camp Davidson.

Det har varit en lång och händelserik dag och ni kommer med all säkerhet att sova riktigt, riktigt gott i natt!

Obs! Ni måste anlända i Johannesburg före 09:00 för att hinna med transfern som avgår 10:00. Om denna tid inte passar med ert flyg kan privat transfer bokas in till en extra kostnad.

Dag 2:
Det blir en dag ute i reservatet där ni söker efter hjordar med giraffer, zebra, gnuer och impalor. Terrängen lämpar sig bra till att lämna stigarna och era hästar kommer att följa de naturliga spår som gjorts av de vilda djuren. Mitt på dagen serveras det en härlig picknick-lunch.

Under dagens varmaste timmar stannar ni till vid floden där ni får tid till att koppla av i skuggan eller varför inte njuta av ett dopp medan hästarna betar? På eftermiddagen beger ni er sedan i sakta mak tillbaka till lägret.

Dag 3:
Efter frukost lämnar ni lägret och ni rider västerut till familjen Barbers historiska gård där det blir lunch vid poolen. På eftermiddagen får ni chansen att besöka den lokala Sotho-byn där ni får möta lokalbefolkningen och ni får även en tur genom de traditionella husen. Ni bjuds på fika som ackompanjeras med traditionell sång och dans.

Efter en lång, händelserik dag återvänder ni till Camp Davidson där en underbar middag är serverad under stjärnorna.


Dag 4:
Dagen börjar med att ni åker till ett närliggande reservat där ni ska njuta av en tur i ett safarifordon. I reservatet finns alla i The Big Five (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel) men även många andra djur.

Efter safarituren besöker ni Beadle som är ett lokalt projekt som under flera år skapat arbetstillfällen åt lokalbefolkningen. Här kan ni bland annat köpa vackra, handgjorda smycken och läderprodukter, däribland chaps. När ni sedan beger er tillbaka till Triple B Ranch blir det lunch vid poolen varpå ni återvänder till Camp Davidson. Dagen avslutas med en ridtur ut i reservatet som sedan följs av en härlig middag.

Dag 5:
I gryningen lämnar ni Camp Davidson för en sista ridtur ut i reservatet och ni tar er tillbaka till Triple B Ranch. Klockan 07:30 avgår sedan transfern som kommer att ta er till er nästa spännande destination, nämligen Botswana.

Ni bor på Limpopo Valley Horse Safaris som ligger i Mashatu Game Reserve i sydöstra Botswana.

Ni kommer fram i tid till lunch och ni får sedan tid att bekanta er med era nya hästar innan ni på eftermiddagen rider till Two Mashatus Camp där ni ska bo i 3 nätter.

Obs! Tänk på att väder och andra oförutsedda händelser kan medföra ändringar i upplägget, nedanstående är därför endast ett exempel på hur era dagar i Botswana kan se ut. Arrangören kommer självklart att hålla er informerade om eventuella ändringar.

Dag 6:
Det blir ytterligare en tidig morgon och efter en lätt frukost rider ni ut i bushen. Detta är den perfekta tiden, dels för att ni får njuta av den underbara morgonen men även för att maximera safariupplevelsen eftersom djuren är som mest aktiva under de tidiga timmarna.

Ni kommer med största sannolikhet att träffa på stora hjordar med elefanter men också många olika arter av antiloper, giraffer, zebror, schakaler och hyenor. Har ni tur kan ni även få chansen att se vildhundar, lejon, leoparder och geparder!

Terrängen är varierande och ni kommer att rida genom områden med Mopaneträd, öppna slätter, branta flodbanker och skogar.


Ni återvänder till Two Mashatus Camp lagom till lunch varpå ni får tid till att koppla av och njuta av dagen i lugn och ro, eller varför inte ta en siesta i ert tält?

Efter eftermiddagsfika kan ni ta ytterligare en ridtur, denna gång längs Limpopo River där ni kan få chansen att få se bland annat krokodiler men även njuta av det rika fågellivet. Alternativt kan ni ta en tur i ett safarifordon, följa med på en guidad vandring i reservatet eller besöka den lokala byn Mothabaneng för att se hur livet ser ut här.

Dagen avslutas med en härlig 3-rätters middag.

Dag 7:
Det blir ytterligare en dag på hästryggen och beroende på terrängen får ni chansen att njuta av en tur i både lugnare tempo och snabb galopp på slätterna.

Dag 8:
Er avslutande dag i Botswana börjar med en sista ridtur och ni beger er sedan tillbaka till stallet där ni tar farväl till era hästar och ni får sedan chansen att fräscha upp er innan det är dags för lunch.

Sedan har det blivit dags att påbörja den 5,5 timmar långa transfern tillbaka till O.R. Tambo International Airport i Johannesburg där resan avslutas. Ni beräknas vara framme vid flygplatsen runt 17:30.


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
4 nätter på Camp Davidson, Waterberg Biosphere Reserve, Standard Double Room, inkl. helpension & dryck
3 nätter på Limpopo Valley Horse Safaris, Botswana, Standard Double Tent, inkl. helpension & dryck
Ridaktiviteter vid boende på Camp Davidson & Limpopo Valley Horse Safaris
Transfer:
O.R. Tambo International Airport, Johannesburg – Waterberg Biosphere Reserve
Waterberg Biosphere Reserve – Limpopo Valley Horse Safaris
Limpopo Valley Horse Safaris – O.R Tambo International Airport, Johannesburg
Informationspaket med mängder av nyttig information inför resan
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans – vi befinner oss permanent på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – internationella och inrikes


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i ZAR fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen