In English
In English
Om oss    
www.omsydafrika.se


Botswana Explorer


CHOBE NATIONAL PARK OKAVANGODELTAT

8 dagar/7 nätter

Det blir en vecka i det vilda, orörda Botswana. Under er tid här får ni upptäcka underbara Chobe National Park, som är det reservat som har den största viltkoncentrationen på den afrikanska kontinenten. Ni fortsätter sedan till Moremi Wildlife Reserve och Okavangodeltat som är världens största inlandsdelta. Med ett myller av liv är Botswana verkligen en del av det äkta Afrika!
Dela på:
Dela på Facebook Dela på Twitter

Dag 1:
På morgonen anländer ni på Kasane Airport i Botswana. Väl framme väntar transfer som kommer att ta er till Chobe Safari Lodge där ni ska stanna i 4 nätter.


Dag 2-4:
Ni har 3 hela dagar att njuta av den afrikanska bushen. Chobe Safari Lodge ligger i Kasane, alldeles vid Chobe River och gränsar till Chobe National Park. Här möts fyra afrikanska länder – Botswana, Namibia, Zimbabwe och Zambia och det är därför den perfekta utgångspunkten för att utforska Chobe, Viktoriafallen och Caprivi.

Under era dagar här är tre safariturer à 3 timmar i Chobe National Park samt två båtturer på Chobe River inbokade. Under safariturerna har ni chansen att komma riktigt nära vildhundar, elefanter, giraffer, lejon, leoparder, hyenor och mycket, mycket mer! Även under båtturerna får ni chansen att se mycket av det rika djurlivet. I området finns över 80 000 elefanter så ni kommer säkert att få se några av dessa, men även flodhästar, krokodiler, bufflar, antiloper och självklart mängder av fåglar.

Det finns även mängder av andra aktiviteter som ni kan njuta av. Ni kan till exempel prova på fiskelyckan, besöka en namibisk by eller ta en dagstur till Viktoriafallen, alternativen är många!

Dag 5:
Resan går vidare och efter frukost får ni transfer till Okavangodeltat och Moremi Crossing där ni ska stanna i 3 nätter. Moremi Crossing ligger bara en 20 minuters naturskön flygtur från Maun, på den palmkantade ön Ntswi, nära den sydligaste delen av Chief's Island.


Dag 6-7:
Ni har 2 hela dagar utforska Okavangodeltat. Tempot är lugnt och här har ni chansen att uppleva underbara Okavangodeltat och dess djurliv ur ett annat perspektiv, till fots eller i en mokoro som sakta glider genom deltat i sökandet efter djur. Ni erbjuds hel- och halvdagvarianter av mokoroturer, guidade vandringar med eller utan picknicklunch, campingturer i vildmarken och båtturer i solnedgången. De guidade vandringarna genomförs på Chief's Island där ni kan träffa på ett otal djurarter för att inte nämna det rika beståndet av fåglar och insekter. Har ni tur kan ni bland annat få se lejon, leopard, vildhund, elefant, giraff, zebra, buffel och mycket mer.

Om ni känner er lite mer äventyrliga kan ni få följa med på en campingtur i vildmarken. Ni packar en mokoro med all nödvändig utrustning och er guide tar er sedan ut i deltat för en natt. Det är en magisk upplevelse och ett mycket bra sätt att komma riktigt nära djur och natur.

För de lite mindre äventyrslystna kanske en båttur längs Boro River lockar mer. Eller varför inte bara koppla av i lägret och njuta av den lugna atmosfären? Moremi Crossing kombinerar lyx med enkelhet och är den perfekta platsen för att varva ner och njuta av den underbara naturen på bästa sätt.


Dag 8:
Er sista dag i Botswana har kommit och efter frukost får ni transfer till Maun där ni lämnar landet. Förhoppningsvis åker ni hem med bagaget fullt av underbara minnen från en oförglömlig semester!


KONTAKTA OSS FÖR RESEFÖRSLAG OCH PRIS FÖR 2019

I priset ingår:
4 nätter på Chobe Safari Lodge, Kasane, Standard Rondavel, inkl. halvpension
3 nätter på Moremi Crossing, Okavangodeltat, Standard Double Tent, inkl. helpension & viss dryck
3 Game Drives, Chobe National Park, 3 timmar
2 Afternoon Boat Cruises, Chobe River
Safariaktiviteter på Moremi Crossing: Mokoro Excursions, Sunset Cruises, Game Walks, Fishing
Transfer:
Kasane Airport – Chobe Safari Lodge
Chobe Safari Lodge – Moremi Crossing
Moremi Crossing – Maun
Komplett resepaket med vägbeskrivningar, information samt vouchers för samtliga bokningar
24 timmars telefonassistans – vi befinner oss stora delar av året på plats i Sydafrika

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för en offert
Ovan ej specificerade turer
Vägtullar
Visumkostnader


Specificerade boenden och aktiviteter gäller med reservation för fullbokningar. Först när alla bokningar har bekräftats kan priset i USD fastställas. Priset i SEK fastställs efter gällande valutakurs på respektive fakturadag.
Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+46 (0)76 787 4969
+27 (0)71 812 0844
© Destination Sydafrika 2007-2019
Org.nr: 556850-6520
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen